מתכון צלי כתף ברוטב יין

  • זמן הכנה
    שעה אחת
  • זמן בישול
    4 שעות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    920

מתכון צלי כתף ברוטב יין

צלי כתף הוא אחד הנתחים לבישול ארוך המשובחים ביותר וזה מכיוון שצלי כתף מצד אחד עשיר בשומן מתמוסס ושריר מתפרק עשיר בטעמים.

ישנם הרבה שיטות להכין צלי כתף וכאן זו השיטה הצרפתית הנהוגה במסעדות יוקרה שלטעמי היא הגרסה הטעימה ביותר.

על מנת להכין צלי כתף, תחילה יש להכין מראש כמה מתכונים ובסיסים שונים להכנת המתכון. כגון מתכון מרינאדה יין אדום וגם מתכון לרוטב יין וגם מתכון לציר בקר ומתכון לתערובת תיבול בוקה גרני ובנוסף מתכון לירקות מירפואה.

Ingredients

מצרכים למתכון צלי כתף

ציוד מטבח למתכון

    Directions

    לפני שמתחילים להכין את המתכון לצלי כתף ברוטב יין מומלץ לעבור על שאר המתכונים הנוספים ההכרחיים להכנת הצלי ולוודא שיש לנו את כלל חומרי הגלם שלהם וכן את כלל הציוד בישול הרלוונטי. ברגע שיש לנו את כל המרכיבים ניתן להתחיל לבשל את צלי הכתף לפי השלבים הבאים.

    a1 Step

    לשים 3 כפות שמן בסיר ולהוסיף 400 גרם ירקות מירפואה חתוכים ולאדות במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין עד שהירקות נעשים רכים ומעט שחומים. להסיר את הירקות מהסיר

    a2 Step

    לשים בסיר 3 כפות שמן ולהביא לחימום חזק. להוסיף את נתח הצלי כתף בסיר ולצרוב את הנתח כ 5 דקות בכל צד ועד שמתקבל גוון צבע שחום.

    a3 Step

    להוסיף לסיר את ציר הבקר עד כדי כיסוי הנתח ולהוסיף את ירקות המירפואה וזר בוקה גרני ולהביא לרתיחה. לכסות את הסיר ולבשל על חום נמוך כ 3 שעות ועד שצלי הכתף נעשה רך.

    a4 Step

    להסיר את מכסה הסיר ולבשל על להבה גבוהה עד שכמות הנוזלים שנשארה מצטמצמת ומתקבל מרקם סמיך.

    a5 Step

    להוסיף רוטב יין לסיר ולהחזיר את המכסה. להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ולצלות ל 30 דקות.

    Conclusion

    מאדים את ירקות המירפואה וצורבים את הצלי כתף, מוסיפים ציר בקר ומבשלים כ 3 שעות עד שהבשר נהיה רך. מסירים את מכסה הסיר ומגבירים את החום כדי לצמצם את הנוזלים ולקבל מרקם סמיך. ברגע שקיבלנו מרקם סמיך מוסיפים רוטב יין אדום ומכניסים את הסיר לתנור ל 30 דקות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    Leave a Review

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X