מתכון ירקות מירפואה

  • זמן הכנה
    10
  • זמן בישול
    שעה אחת
  • צפיות
    565

מתכון לירקות מירפואה ושיטות לשימוש בהם

ירקות מירפואה (בצרפתית: Mirepoix) הם תערובת של ירקות ספציפיים המשמשים לתיבול ולהעשרת טעמים במטבח הצרפתי בעיקר אך גם במטבחים נוספים.

ירקות המירפואה מורכבים מסלרי, בצל, כרישה, גזר ושום. שיטת הבישול הנהוגה בהכנת ירקות מירפואה היא חיתוך גס של הירקות, אידוי בשמן/שומן ושילוב הירקות עם התבשיל, מרק, רוטב וכדומה.

יש משהו בשילוב של הירקות הספציפיים האלו שבאמת מעשיר את הטעמים של התבשילים, אך כדי שזה יקרה יש לבשל את ירקות המירפואה לפחות כשעה אחת בתוך התבשיל עד למיצוי הטעמים של הירקות והעברתם לתבשיל.

המהדרין יוסיפו גם תערובת עשבי תיבול ייחודית הנקראת בוקה גרני.

 

רכיבים

מצרכים לירקות מירפואה

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    את הכנת ירקות המירפואה ניתן להכין מראש ולפניי הבישול המיועד של הרוטב/מרק/תבשיל המתוכנן, ובעת הצורך פשוט להוסיף את הירקות לפי הכמות הרשומה במתכון.

    a1 שלב

    לקלוף את הירקות ולשטוף אותם היטב

    a2 שלב

    לחתוך את הירקות גס (כ-ס"מ) ולהניח בקופסת אכסון במקרר עד לשימוש

    סיכום

    פשוט לחתוך גס את כל המרכיבים ולאכסן בקירור עד לשימוש.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X