מתכון בוקה גרני

  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן בישול
    5 דקות
  • סועדים
    10
  • צפיות
    712

מתכון להכנת בוקה גרני

בוקה גרני או בצרפתית “bouquet garni” היא תערובת עשבי תיבול טריים מהמטבח הצרפתי המשמשת לתיבול והשבחת תבשילים ובעיקר תבשילי קדירה.

עם שימוש בבוקה גרני ניתן להשביח טעמים של מרקים, צירים, תבשילי בשר, עוף ודגים. המרכיבים העיקריים והבסיסיים של הבוקה גרני הם טימין, פטרוזיליה, עלי דפנה ורוזמרין אך ניתן להוסיף עשבי תיבול נוספים וכמובן תבלינים נוספים כגון זרעי כוסברה, פלפל שחור שלם וכדומה, והכל תלוי בהקשר של איזון הטעמים שמעוניינים ליצור.

במתכון זה של בוקה גרני למרות שיש בו המון סוגי טעמים, עדיין מצד אחד – השילוב של כל המרכיבים במתכון יש בהם תפיסה של טעמים כלליים המשביחים מאות תבשילים ומנות, ומצד שני אין בהם טעמים ספציפיים ודומיננטיים שעלולים להרוס את התבשיל או לקחת אותו לכיוון של טעם ספציפי.

במטבח המקצועי בכלל והצרפתי בפרט, בוקה גרני הוא בגדר חובה ובבישול של מנות ספציפיות כגון דגים, עוף, בשר מסוים – ניתן להוסיף לבוקה גרני תבלין או שניים דומיננטיים על מנת לחבר את הטעמים בצורה מותאמת ומושלמת .

יש שפים וטבחים שמוסיפים עשבי תיבול נוספים כגון זעתר, מרווה, בזיליקום וכדומה ותבלינים נוספים הנחשבים לדומיננטיים. אז כאמור זה אפשרי וניתן רק בתנאי שהתוספות יכולות להשתלב עם סוג התבשיל. ראה גם מתכון מירפואה תערובת ירקות להשבחת תבשילים.

רכיבים

מצרכים לבוקה גרני

    הוראות הכנה

    אופן הכנת הבוקה גרני פשוטה למידי ומומלץ להכין כמה שקיתו גבינה כאלו לפני שמתחילים לבשל ולשלב אותם בהתאם לתבשילים המתאימים.

    a1 שלב

    לאגד את כל מרכיבי המתכון המופיעים במצרכים לתוך בד /רשת גבינה ולקשור היטב.

    a2 שלב

    זהו, הבוקה גרני מוכן. כל שנותר הוא, להשתמש בו בתבשיל הבא ובתיאבון :)

    סיכום

    לשים את כל המצרכים בבד גבינה, לקשור ולשמור במקרר עד לשימוש.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X