מתכון ציר בקר חום

  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן בישול
    5 שעות
  • סועדים
    10
  • צפיות
    510

מתכון לציר בקר קלאסי

ציר בקר חום הוא אחד מנוזלי הבישול הבסיסיים ביותר במטבח המקצועי ומבוסס על נוזלים של עצמות בקר, ומתכון לירקות מירפואה ותערובות תיבול מיוחדות הנקראת בוקה גרני מתכון לבוקה גרני.

ציר הבקר משמש כבסיס למאות רטבים ותבשילים במטבח ומעשיר את טעמו של כל תבשיל ורוטב. ציר בקר נחלק לשני סוגים עיקריים, ציר בקר לבן וציר בקר חום. הציר החום מתקבל לאחר צליית עצמות הבקר ובהכנת הציר הלבן לא צולים את העצמות.

רכיבים

מצרכים לציר בקר

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    לפני שמתחילים להכין את ציר הבקר, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת ציר בקר אורכת זמן ממושך. כ 5 שעות, לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.

    a1 שלב

    בשלב הראשון של הכנת מתכון הציר בקר, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות ל ירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני.

    a2 שלב

    לשים את עצמות הבקר בתבנית תנור ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 300 מעלות כ 30 דקות או עד שהעצמות יקבלו גוון חום. במידה ומעוניינים להכין ציר בקר לבן, מוותרים על שלב זה.

    a3 שלב

    לשים את עצמות הבקר בסיר גדול ולהוסיף 2 ליטר מים. להוסיף את זר הבוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל ללא מכסה כ 3 שעות.

    a4 שלב

    להוסיף את ירקות המירפואה ולבשל עוד שעתיים ועד מתקבל כ ליטר נוזל. מסננים בעזרת מסננת דקה או שינואה ומעבירים לקופסת אחסון.

    סיכום

    צולים ירקות בתנור מוסיפים מים + ירקות ועשבי תיבול מבשלים עד לצמצום הנוזלים לחצי כמות, ומסננים.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X