מתכון רוטב יין אדום מרצ’נד דה וין

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעתיים
  • סועדים
    10
  • צפיות
    3,757

מתכון לרוטב יין אדום – מרצ’נד דה וין

רוטב יין אדום בנוסח מרצ’נד דה וין (סוחר יין – בצרפתית) הוא בעצם רוטב יין מרוכז ועשיר בטעמי בשר ויין והוא כולל שילוב של יין אדום מצוצמצם בתוספת בצלצלי שאלוט, טימין ועלה דפנה, ואת כל הטוב הזה משלבים יחד עם מתכון של רוטב דמי גלאס, אשר מהווה בסיס לרוטב יין אדום.

במטבח המקצועי נעשה שימוש רב ברוטב יין אדום על מנת להשביח את טעמי הבשר ונהוג לחלק את השימוש ברוטבי היין השונים לשני סוגים:

לרוטבי יין שמתאימים לבשר צלוי – כמו במתכון זה, כאשר הרוטב מוכן לגמריי ברמת סמיכות גבוהה ומשולב עם בשר צלוי (למשל סטייק אנטריקוט) שזה עתה מוגש. לעומת רוטבי יין עדינים יותר בטעמם ומתאימים יותר לתבשילי קדירה או לחילופין טכינקת בישול בריזה בה הבשר מקבל רוטב במהלך הבישול והבישול נמשך יחד עם הרוטב.

סוג היין המשמש להכנת רוטב יין אדום צריך להיות יין אדום יבש שכיף לנו לשתות בליווי ארוחה ולא להזניח עניין זה בהמתלה כאילו זה רק רוטב אז אין צורך לבחור יין טוב. זה נכון שאין צורך לרכוש יין יקר אך צריך יין שאינו חמצמץ ועדיף שיהיה יין בלנד מענבים עדינים כגון, מרלו, קברנה פרנק וכדומה.

לאחר הכנת הרוטב יין, ינתן להוסיף לרוטב “העשרה” או בשפה המקצועית “השלמה” של מגוון טעמים. לדוגמה, אם מוסיפים מחית כמהין נקבל רוטב יין אדום וכמהין, אם נוסיף צלפים + מעט חומץ נקבל רוטב יין אדום וצלפים, אך הכי חשוב להוסיף בשלב הסופי של הכנת הרוטב מעט חמאה או לשומרי כשרות מחמאה, וזה כדי לקבל טעם מעודן וקטיפתי.

רכיבים

מצרכים לרוטב יין

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    לפני שמתחילים להכין את רוטב היין, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת רוטב יין אדום אינה אורכת זמן רב, כ שעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת רוטב היין אורכים כ 10 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.

    a1 שלב

    בשלב הראשון של הכנת מתכון רוטב יין אדום, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות למתכון של רוטב דמי גלאס

    a2 שלב

    לשים בסיר בינוני את כל המצרכים מלבד רוטב הדמי גלאס ולהנמיך את האש ולבשל עד שהכמות מצטמצמת לשליש מהכמות ההתחלתית.

    a3 שלב

    לסנן לסיר נוסף את תכולת היין המצומצם ולהוסיף אליו את הדמי גלאס. להביא לרתיחה ובשל 10 דקות. לטעום ולשפר תיבול במלח או פלפל ואפשר להוסיף קוביית חמאה או לשומרי כשרות מחמאה בסוף התהליך. לערבב עד שהחמאה נבלעת לרוטב ולהגיש.

    a4 שלב

    ניתן לאחסן את הרוטב בקירור עד 4 ימים או לחלופין בהקפאה 5 חודשים.

    סיכום

    לשים בסיר יין אדום, בצל שאלוט, טימין ועלה דפנה ולצמצם עד לשליש מהכמות ההתחלתית, להוסיף רוטב דמי גלאס ולבשל 10 דקות נוספות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    דירוגי מתכון

    • אריאל דהן

      וואו. מתכון מצוין עשה לי הרבה סדר
      תודה!

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X