מתכון קציצות על האש

  • זמן הכנה
    10
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    5
  • צפיות
    810

מתכון קציצות כבש על האש בסגנון ים תיכוני

המתכון לקציצות ים תיכוניות מתייחס בעיקר לקציצות המתאימות לעל האש או לצלייה בתנור ופחות לקציצות לתבשיל שעבורם יש מתכון אחר.

יש סוגים רבים של קציצות: יש קציצות בסגנון ים תיכוני, יש קציצות בסגנון אסיאתי, קציצות שמתאימות לבישול, לצלייה וכו'.

המתכון הזה לקציצות כבש על האש כולל "ליה" (שומן כבש מחלק האחורי)  או לחילופין, שומן צלעות – תוספת זו מעניקה לקציצת הבשר טעם עשיר ודומיננטי של כבש.

יש לראות את המתכון הזה כבסיס למגוון מתכונים להמשך בישולים ומנות מעניינות. כך למשל מתכון עראיס כולל בתוכו שימוש במתכון זה, וגם מתכון לקבב כבש על האש וכו'.

 

רכיבים

מצרכים למסת הקציצות

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    את הכנת מתכון הקציצות כבש ניתן להכין כבר מראש ולשמור בקירור או הקפאה ולהוציא לשימוש מתי שברצונכם להכין את המתכון המוגמר, למשל עראיס.

    a1 שלב

    לערבב את כל המרכיבים למסה אחידה אחת ולשמור בקירור לפחות שעה לפניי השימוש.

    a2 שלב

    להדליק את המנגל ולדאוג שלא יהיה בו כמות גבוהה של גחלים שקרובים לרשת וזה כדי שלא ישרפו לכם הקציצות בשלב הצלייה - הכמות הנכונה צריכה להיות בערך שליש גובה גחלים.

    a3 שלב

    ליצור צורות של קציצות בגודל שאוהבים ולהניח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

    a4 שלב

    לשמן את רשת המנגל בעזרת בצל חצוי ומשומן ולהניח את הקציצות ל 4 דקות בכל צד. אם אתם אוהבים טעם מעושן, ממליץ להניח קערת מתכת הפוכה מעל הקציצות בזמן הצלייה, ופעולה זו גם תזרז את תהליך ההכנה שלהם, כך שאם בחרתם לעבוד על פי הטכניקה הזו אז הצריבה של הקציצות צריכה להיות כ 3 דקות בכל צד.

    a5 שלב

    להסיר את הקציצות מהאש ולהניח על צלחת הגשה.

    a6 שלב

    אם אתם מעוניינים להכין את הקציצות במחבת במקום על האש, אז הטכניקה כדלקמן: מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים מעט שמן קנולה וצורבים דקה אחת בכל צד של קציצה. מניחים את הקציצות בתבנית תנור וצולים כ 5 -8 דקות על חום של 220 מעלות, תלוי בגודל הקציצות.

    סיכום

    לאחד את כל המרכיבים למסה אחת ולשמור בקירור למשך שעה, לאחר מכן לעשות צורות של קציצות ולצלות על האש. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף חריף קצוץ.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X