מתכון קציצות על האש

  • זמן הכנה
    10
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    5
  • מוכן ב
    חצי שעה

מתכון קציצות כבש על האש בסגנון ים תיכוני

המתכון לקציצות ים תיכוניות מתייחס בעיקר לקציצות המתאימות לעל האש או לצלייה בתנור ופחות לקציצות לתבשיל שעבורם יש מתכון אחר.

יש סוגים רבים של קציצות: יש קציצות בסגנון ים תיכוני, יש קציצות בסגנון אסיאתי, קציצות שמתאימות לבישול, לצלייה וכו’.

המתכון הזה לקציצות כבש על האש כולל “ליה” (שומן כבש מחלק האחורי)  או לחילופין, שומן צלעות – תוספת זו מעניקה לקציצת הבשר טעם עשיר ודומיננטי של כבש.

יש לראות את המתכון הזה כבסיס למגוון מתכונים להמשך בישולים ומנות מעניינות. כך למשל מתכון עראיס כולל בתוכו שימוש במתכון זה, וגם מתכון לקבב כבש על האש וכו’.

 

מרכיבים

מצרכים למסת הקציצות

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    את הכנת מתכון הקציצות כבש ניתן להכין כבר מראש ולשמור בקירור או הקפאה ולהוציא לשימוש מתי שברצונכם להכין את המתכון המוגמר, למשל עראיס.

    a1שלב

    לערבב את כל המרכיבים למסה אחידה אחת ולשמור בקירור לפחות שעה לפניי השימוש.

    a2שלב

    להדליק את המנגל ולדאוג שלא יהיה בו כמות גבוהה של גחלים שקרובים לרשת וזה כדי שלא ישרפו לכם הקציצות בשלב הצלייה - הכמות הנכונה צריכה להיות בערך שליש גובה גחלים.

    a3שלב

    ליצור צורות של קציצות בגודל שאוהבים ולהניח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

    a4שלב

    לשמן את רשת המנגל בעזרת בצל חצוי ומשומן ולהניח את הקציצות ל 4 דקות בכל צד. אם אתם אוהבים טעם מעושן, ממליץ להניח קערת מתכת הפוכה מעל הקציצות בזמן הצלייה, ופעולה זו גם תזרז את תהליך ההכנה שלהם, כך שאם בחרתם לעבוד על פי הטכניקה הזו אז הצריבה של הקציצות צריכה להיות כ 3 דקות בכל צד.

    a5שלב

    להסיר את הקציצות מהאש ולהניח על צלחת הגשה.

    a6שלב

    אם אתם מעוניינים להכין את הקציצות במחבת במקום על האש, אז הטכניקה כדלקמן: מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים מעט שמן קנולה וצורבים דקה אחת בכל צד של קציצה. מניחים את הקציצות בתבנית תנור וצולים כ 5 -8 דקות על חום של 220 מעלות, תלוי בגודל הקציצות.

    סיכום

    לאחד את כל המרכיבים למסה אחת ולשמור בקירור למשך שעה, לאחר מכן לעשות צורות של קציצות ולצלות על האש. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף חריף קצוץ.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    תגובות מתכון

    • אדוארד

      נשמע מאוד טעים תודה

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *