מתכון לעראיס כבש

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    5
  • מוכן ב
    40 דקות

מתכון לעראיס עם שומן כבש (ליה)

עכשיו ככה, יש את כל המתכונים הנפלאים באתר קולינרטיקה ויש את המכון הזה לעראיס עם ליה נוטפת שומן עסיסי ונוזלי.

ההגדה מספרת ש כשאכלו פיתה עם עראיס היו מכופפים מעט ועם ידיים שמוטות כלפיי פנים וזה כדי לא ללכלך את הנעלים מנוזלי טחינה ושומן עסיסי שניגר מהעראיס.

עראיס הוא מאכל נפלא מהמטבח הערבי בו מכינים סוג של קציצת בשר בתיבול של שומן כבש ומכניסים אותו לתוך פיתה וצורבים על האש.

את המתכון הזה של העראיס כדאי לשלב עם מתכון של טחינה לבנה, ובנוסף גם מתכון של צ’ימיצ’ורי ובסיס הכנת הבשר במתכון של מסת קציצות על האש עם ליה.

 

מרכיבים

מצרכים לעראיס

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    לפני שמתחילים להכין את העראיס, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי על מנת להכין עראיס צריך להכין את הקציצה תחילה ולכן יש להיכנס למתכון למסת קציצות ים תיכוני על האש עם שומן ליה.

    a1שלב

    להדליק את המנגל ולדאוג שלא יהיה בו כמות גבוהה של גחלים שקרובים לרשת וזה כדי שלא ישרפו לכם הפיתות בשלב הצלייה - הכמות הנכונה צריכה להיות בערך שליש גובה גחלים.

    a2שלב

    לחצות את הפיתות ולמלא אותם בתערובת הקציצות ליה. לוודא שבכל חצי פיתה תהיה כמות נכבדת ממסת הקציצות ולדחוס את המסה היטב, וזה כדי למנוע התפרקות של הקציצות בהמשך וכדי ליצור צריבה אחידה על האש.

    a3שלב

    לשמן את רשת המנגל בעזרת בצל חצוי ומשומן ולהניח את חצאי הפיתות הממולאות ל 4 דקות בכל צד. אם אתם אוהבים טעם מעושן, ממליץ להניח קערת מתכת הפוכה מעל הפיתות בזמן הצלייה, ופעולה זו גם תזרז את תהליך ההכנה שלהם, כך שאם בחרתם לעבוד על פי הטכניקה הזו אז הצריבה של העראיס צריכה להיות כ 3 דקות בכל צד.

    a4שלב

    להסיר את העראיס מהאש ולהניח על צלחת הגשה, והמהדרין יניחו על בוצ'ר עץ אותנטי.

    a5שלב

    לשפוך בנדיבות מעל העריאס טחינה לבנה ולהגיש עם צ'ימיצ'ורי בצד.

    סיכום

    להכין מסת קציצות עם ליה של שומן כבש ולמלא את הפיתות, לשים על האש ולצלות כמה דקות בכל צד עד שהבשר מוכן, לשפוך מעל טחינה ולהגיש עם צ'ימיצ'ורי בצד.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    תגובות מתכון

    • אילנית

      קודם כל חייבת לפרגן הבלוג מעניין מאוד.
      העראיס נשמע ונראה נדיר אפשר גם לחתוך לרבעים

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *