מתכון טחינה לבנה

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    512

מתכון טחינה לבנה

כן מתכון לטחינה לבנה, כי יש גם טחינה שחורה, צהובה, ירוקה ואפילו ורודה.

האמת שאין לי הרבה מה לחדש או ללמד על הכנת טחינה, ובכל זאת יש שלשה טיפים מאוד חשובים לדעת על שמכינים טחינה.

הטיפ הראשון: להקפיד שבכל מהלך הכנת הטחינה, לעבוד עם מים קרים מאוד, ויש אפילו שמוסיפים קרח וזה בגלל שהמרכיב העיקרי של טחינה הוא שומשום ושומשום כשהוא מתחמם מפריש טעמי לוואי.

אפשר לומר, מבחינה זו זה כמו שמן זית שיש לעבד אותו בכבישה קרה וכך תמצית הטעם שלו נקייה יותר וטעימה יותר.

הטיפ השני: למרות שיש לכם מתכון למטה – לא להוסיף הרבה לימון, כמות גדולה של לימון עלולה לתת תחושת טעם של רוטב טחינה לימון מאשר טחינה שיש לה את הטעם האותנטי של טחינה. (שימו לימון בטחינה ולא טחינה בלימון)

הטיפ השלישי: לבחור טחינה של חברה טובה שהטחינה שלה טעימה. יש חברות שמייצרות טחינה טעימה יותר ויש כאלו פחות.

 

רכיבים

מצרכים לטחינה לבנה

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    לפני שמתחילים להכין את הטחינה, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי על מנת להכין טחינה לבנה עדיף לעבוד עם מעבד מזון, אך לא חובה - אפשר גם עם קערת ערבוב ומטרפה.

    a1 שלב

    לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולטחון במשך 2 דקות, עד למרקם חלק וקרמי. אם עובדים עם קערת ערבוב במקום מעבד מזון אז יש לקצוץ את השום תחילה, להוסיף את המים ותוך כדי ערבוב להוסיף את הטחינה הגולמית ויתר המרכיבים עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.

    a2 שלב

    לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך במלח, פלפל לבן או תוספת לימון.

    a3 שלב

    לאחסן בקופסת אחסון במקרר.

    סיכום

    לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולטחון עד למרקם קרמי.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X