מתכון לצ’ימיצ’ורי פיקנטי

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • סועדים
    8
  • מוכן ב
    20 דקות

מתכון למתבל צ’ימיצ’ורי פיקנטי

צ’ימיצ’ורי הוא מתבל ארגנטינאי על בסיס שמן זית, חומץ יין, עשבי תיבול, פלפלים ושום – ויש שמוסיפים גם בצל.

מתבל הצ’ימי’צורי הולך נהדר עם מתכוני בשר צלוי, עופות ואפילו כמתבל בפניי עצמו בשילוב לחם פריך.

באתר קולינרטיקה ניתן לראות כי מתבל הצ’ימיצ’ורי משולב עם מגוון מנות כגון מתכון לעראיס ועוד.

מרכיבים

מצרכים לצ'ימיצו'רי

ציוד קונדיטוריה למתכון

    אופן הכנה

    על מנת להכין צ'ימיצ'ורי טוב אין צורך בציוד מטבח מורכב, שימו לב שיש לכם הציוד הבסיסי הנדרש להכנת מתבל צ'ימיצ'ורי. ובכל מקרה לא להחליף את החומץ בלימון.

    a1שלב

    לחתוך את הבצל, פלפל חריף, פלפל צהוב וגמבה לקוביות קטנטנות, "בורנואז" בעגה המקצועית ולמקצועניים בניכם קוביות בגודל מ"מ 1 * מ"מ 1.

    a2שלב

    לשים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הבצל, פלפלים והגמבות ולטחון דק במשך 2 דקות.

    a3שלב

    לאחד בין קוביות הירקות לבין מסת העשבי תיבול. לערבב, לטעום ולשפר תיבול במלח ופלפל במידת הצורך ולאחסן בקופסת אחסון עד לשימוש.

    סיכום

    בשלב הראשון יש לשים במעבד מזון את העשבי תיבול, שום, שמן זית ומלח פלפל ולטחון כ 2 דקות. לאחר מכן להוסיף את הירקות (פלפלים וגמבות ובצל) כאשר הם קצוצים דק לקוביות קטנטנות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    תגובות מתכון

    • אורן

      מאמרים מעניינים,תודה!
      נ.ב-עדיף לרשום מטבל משורש ט.ב.ל כמו הפועל: טבילה, ולא מתבל (פועל הקשור בשם עצם תבלין

      • 'קולינרטיקה'

        וואו. זה אכן מבלבל. תודה השכלתי!

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *