מתכון רוטב יין אדום בורדולז

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעתיים
  • סועדים
    10
  • צפיות
    1,022

מתכון לרוטב יין אדום – בורדולז

רוטב יין אדום בורדולז הוא רוטב המבוסס על יין אדום מאזור בורדו בצפון צרפת. יינות הבורדו נחשבים ליינות עשירים מאוד בטעמים חזקים ופירותיים והשילוב שלהם בהכנת רוטב יין  מייצר טעמים נפלאים. רוטב יין בורדולז נחשב גם לרוטב יין עדין יותר מאשר רוטב היין צ’רמנד דה וין שכן אין צורך לשלב בו את בסיס רוטב הדמי גלאס (הכבד יותר) שכן הכנת רוטב בורדולז נעשית ע”י שילוב של יין אדום מצומצם בתוספת מתכון ציר בקר חום מצומצם.

רוטב יין אדום מסוג בורדולז יכול להיות שילוב נהדר לסטייקים ובשרים צלויים אך גם לתבשילי בשר בסיר או בתנור.

להכנת רוטב בורדולז קיימים כמה גרסאות ויש כאלו שיכינו בורדולז מכל יין אדום יבש וטוב ולאו דווקא יין מחבל בורדו אלא העיקר מיין אדום פירותי מענבים עדינים כדוגמת מרלו, קברנה פרנק וכו’ שאינו חמצמץ.

במטבח המקצועי נעשה שימוש רב ברוטב יין אדום על מנת להשביח את טעמי הבשר ונהוג לחלק את השימוש ברוטבי היין השונים לשני סוגים:

לרוטבי יין שמתאימים לבשר צלוי – כמו במתכון רוטב יין צ’רמנד דה וין, כאשר הרוטב מוכן לגמריי ברמת סמיכות גבוהה ומשולב עם בשר צלוי (למשל צלעות טלה, פילה בקר) שזה עתה מוגש. לעומת רוטבי יין עדינים יותר בטעמם כמו זה, רוטב הבורדולז המתאים יותר לתבשילי קדירה או לחילופין טכניקת בישול בריזה בה הבשר מקבל רוטב במהלך הבישול והבישול נמשך יחד עם הרוטב.

רכיבים

מצרכים לרוטב יין

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    לפני שמתחילים להכין את רוטב יין בורדולז, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת רוטב יין אדום אינה אורכת זמן רב, כשעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת רוטב היין אורכים כ 6 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.

    a1 שלב

    בשלב הראשון של הכנת מתכון רוטב יין אדום מסוג בורדולז, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות למתכון של ציר בקר חום

    a2 שלב

    לשים בסיר בינוני את ציר הבקר ולבשל על להבה בינונית- גבוהה כ 3 שעות או עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לשליש.

    a3 שלב

    במקביל לשלב הקודם, לשים בסיר כ 4 כפות בצלי שאלוט קצוצים - 100 גרם. ולהוסיף מעט חמאה או שמן זית, לכוון על אש נמוכה ולערבב לסירוגין כ 5 דקות עד שהבצלים מזהיבים.

    a4 שלב

    להוסיף לסיר יין אדום לסיר עם הבצלים בתוספת זר תיבול ולבשל על אש בינונית עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לשליש. מתכון של בוקה גרני לחבר בין נוזל היין לסיר נוזל הציר בקר, להביא לרתיחה ולסנן את תוכן הסיר ולשפר תיבול במלח ופלפל. ניתן לאחסן את הרוטב בקירור עד 4 ימים או לחלופין בהקפאה 5 חודשים. להשלמת הרוטב - ניתן להוסיף חמאה בסוף ולערבב, כמו כן, עירית קצוצה, כמהין וכו'.

    סיכום

    לשים בסיר יין אדום, זר בוקה גרני ולצמצם עד לשליש מהכמות ההתחלתית, במקביל לצמצם ציר בקר לשליש נוזל ולחבר בניהם.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    דירוגי מתכון

    • יוחאי כהן

      תודה נראה מצוין זה משנה איזה יין אדום או כל יין אדום אפשר?

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X