מתכון רוטב דמי גלאס

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעתיים
  • סועדים
    10

מתכון לרוטב דמי גלאס

דמי גלאס הוא רוטב בשר חום צרפתי עשיר בטעמים וללא ספק הרוטב הבסיסי והפופולרי ביותר למאות רטבים במטבח המקצועי בכלל והצרפתי בפרט.

דמי גלאס הוא שילוב של מתכון רוטב ספניולי מצומצם ומתכון ציר בקר קלאסי ביחסים שווים. משלבים את שני הנוזלים ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.

הכנת רוטב דמי גלאס אורכת זמן רב ולכן מומלץ להכין מבעוד מועד ולשמור בקירור או במקפיא לעת הצורך. שכן, ישנם לא מעט שלבים על מנת להכין רוטב דמי גלאס משובח כי צריך להכין תחילה את שני המתכונים המובאים של רוטב ספניולי וציר בקר קלאסי בתוספת מתכון בוקה גרני – בוקה גרני זו תערובת עשבי תיבול ספציפית.

מרכיבים

מצרכים לרוטב דמי גלאס

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    לפני שמתחילים להכין את רוטב הדמי גלאס, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת דמי גלאס אינה אורכת זמן רב, כ שעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת הדמי גלאס אורכים כ 10 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.

    a1שלב

    בשלב הראשון של הכנת מתכון הדמי גלאס, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לרוטב הספניולי + תערובת התיבול בוקה גרני + ציר בקר.

    a2שלב

    לשים בסיר בינוני את ציר הבקר + רוטב הספניולי + זר בוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עד שהכמות מצטמצמת לחצי. להוסיף מלח ופלפל שחור בהתאם.

    a3שלב

    לרוטב הדמי גלאס השלמות רבות. ניתן בשלב זה להוסיף חמאה, או חרדל, או צלפים, או יין אדום וכדומה. והכל על פי צורך התאמת הטעמים הנדרשת.

    סיכום

    שמים בסיר רוטב ספניולי + ציר בקר בכמות שווה + תערבת עשבי תיבול בוקה גרני ומבשלים על להבה נמוכה עד שהכמות מצטמצמת לחצי.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *