- דצמבר 30, 2023
- by '''שף מאור נתן'''
- 2 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן בישול4 שעות
-
סועדים10
-
צפיות710
מתכון לציר עוף חום
ציר עוף חום הוא אחד מנוזלי הבישול הבסיסיים ביותר במטבח המקצועי ומבוסס על נוזלים של עצמות עוף, ומתכון לירקות מירפואה ותערובות תיבול מיוחדות הנקראת בוקה גרני מתכון לבוקה גרני.
ציר העוף הוא בעצם סוג של מרק עוף ומשמש כבסיס למאות רטבים ותבשילים במטבח ומעשיר את טעמו של כל תבשיל ורוטב על בסיס עוף. ציר העוף נחלק לשני סוגים עיקריים, ציר עוף לבן וציר עוף חום. הציר החום מתקבל לאחר צליית עצמות העוף ובהכנת הציר הלבן לא צולים את עצמות העוף.
Ingredients
מצרכים לציר עוף
ציוד מטבח למתכון
Directions
לפני שמתחילים להכין את ציר העוף, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת ציר עוף אורכת זמן ממושך. כ 4 שעות, לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון הציר עוף, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני.
לשים את עצמות העוף (כנפיים בעיקר) בתבנית תנור, ואפשר גם כרעיים, למשוח אותם ברסק עגבניות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות כ 30 דקות או עד שיקבלו גוון חום. במידה ומעוניינים להכין ציר בקר לבן, מוותרים על שלב זה. הערה: אם הכוונה להכין ציר עוף עוף לבן, כלומר ללא השחמת הכנפיים/עצמות, אז אין צורך למשוח את העצמות ברסק עגבניות.
לשים את עצמות העוף בסיר גדול ולהוסיף מים. להוסיף את זר הבוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל ללא מכסה כ שעה וחצי.
להוסיף את ירקות המירפואה ולבשל עוד שעה וחצי ועד מתקבל כ ליטר נוזל. מסננים בעזרת מסננת דקה או שינואה ומעבירים לקופסת אחסון.
Conclusion
צולים חלקי העוף בתנור עד להשחמה, מוסיפים ירקות מירפואה לסיר + מים ועשבי תיבול ומבשלים עד שנשאר 2/3 מכמות הנוזלים. מסננים ובמסננת דקה ומעבירים לכלי אחסון.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון ציר עוף חום
Ingredients
מצרכים לציר עוף
ציוד מטבח למתכון
Follow The Directions
לפני שמתחילים להכין את ציר העוף, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת ציר עוף אורכת זמן ממושך. כ 4 שעות, לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון הציר עוף, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני.
לשים את עצמות העוף (כנפיים בעיקר) בתבנית תנור, ואפשר גם כרעיים, למשוח אותם ברסק עגבניות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות כ 30 דקות או עד שיקבלו גוון חום. במידה ומעוניינים להכין ציר בקר לבן, מוותרים על שלב זה. הערה: אם הכוונה להכין ציר עוף עוף לבן, כלומר ללא השחמת הכנפיים/עצמות, אז אין צורך למשוח את העצמות ברסק עגבניות.
לשים את עצמות העוף בסיר גדול ולהוסיף מים. להוסיף את זר הבוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל ללא מכסה כ שעה וחצי.
להוסיף את ירקות המירפואה ולבשל עוד שעה וחצי ועד מתקבל כ ליטר נוזל. מסננים בעזרת מסננת דקה או שינואה ומעבירים לקופסת אחסון.
Leave a Review