מתכון לשווארמה

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    5

מתכון שווארמה ביתית אישית

אין מה לעשות.. שווארמה זה שווארמה!! או סוג של “שואו-ארמה” ריח שאי אפשר לסרב לארומה שלו. טעם שגדל איתנו בכל כמה מטרים בעיר. המתכון הבא כולל בתוכו שווארמה מבשר עגל אך כמובן שניתן להחליף את בשר העגל בהודו, פרגיות, כבש ועוד שלל בשרים וטעמים. תנסו, תיהנו ועדכנו איך הצליח לכם.

כדי להכין שווארמה איכותית כזו שטועמים במקומות אסליים בטורקיה, יוון וישראל חייבים להשרות תחילה את הבשר במרינאדה. מרינדה זו סוג של משרה המורכב מתבלינים ותערובות תיבול ייחודית.

אז כאמור לפני שמתחילים במתכון לשווארמה כנסו תחילה למתכון של מרינאדה ים תיכונית הרלוונטית למתכון שווארמה.

 

מרכיבים

מצרכים לשווארמה

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    להניח את כל נתחי הבקר והשומן בקערת ערבוב יחד עם כוס מרינאדה ים תיכונית, ראה מתכון בדף מרינאדה ים תיכונית. להשרות למשך לילה ולמחרת להמשיך את המתכון.

    a1שלב

    לסדר את נתחי הבשר והשומן על תבנית תנור ובתוך הרינגים ולנעוץ בהם שיפודי ברזל (אני עשיתי את זה עם מסמר "בונים" של מסעדה)

    a2שלב

    לסדר בחלק העליון של השיפוד בצלי שאלוט ועגבניות שרי / או מה שאוהבים ככה בשביל העיטור. וולהכניס את השיפוד בשר לתוך רינג עגול בגובה של 15 ס"מ. (ניתן להשתמש בקופסת שימורים של מלפון חמוץ כאשר פותחים את שני הקצוות של קופסת השימורים)

    a3שלב

    לצלות בתנור שחומם מראש ל 210 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן, להוציא את הרינגים ולהמשיך בצלייה לעוד 10 דקות.

    סיכום

    להניח את הבשר במרינאדה ולהשרות למשך לילה. לשפד את הבשר עם שומן כבש ולהניח על מגש חסין חום. להניח על השיפוד בתוך רינג גדול (כמו קופסת שימורים פתוחה משני הצדדים) ולצלות בתנור על 210 מעלות. להסיר את הרינגים ולצלות שוב ל 10 דקות נוספות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *