מתכון ויניגרט לימון

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    8
  • מוכן ב
    10 דקות

מתכון ויניגרט לימון לסלט

ויניגרט לימון הוא למעשה אחד הרטבים ממשפחת רוטבי הויניגרט שעוברים בעצם אמולסיה של רוטב על בסיס לימון ושמן זית, וקיימים מספר סוגים וגרסאות להכנת מתכון ויניגרט בשילוב של חומץ ושמן.

יש גרסה של ויניגרט לימון עוקצני יותר בטעמו, כמו זה שכאן לצורך סלטי ירקות, בישולים ותבשילים מסוימים ויש גרסת מתכון לצורך מאכלים עדינים יותר כמו סלטים המבוססים על עלים כגון חסות, עלי בייבי, ארוגולה, מנות עוף קרות וכדומה – כאשר במקרים כאלו המתכון לויניגרט צריך להיות מעט יותר עדין בטעמו.

על מנת שהויניגרט יהיה יותר עדין בטעמו צריך “להכהות” את הטעם החמצמץ שלו, וכדי לעשות זאת משלבים במתכון חרדל, דבש ובמתכונים מסוימים גם מיץ הדרים. ראו לדוגמה מתכון ויניגרט הדרים. מרכיבים כאלו גורמים לויניגרט להיות עדין מאוד בטעמו וכך להתאים לסוג המנה/סלט שמעוניינים לשלב.

ובכלל, במזון ומשקאות תמיד צריכה להיות חשיבות רבה לשילוב וחיבור של טעמים שגורמים לאיזון הטעם והתאמה של חומר הגלם, או במקרה כאן הרוטב – ויניגרט לסלט הספציפי שהכי מתאים לו. ראו ערך מורחב בנושא איזון טעמים וטקסטורות. 

התוספת של החרדל בויניגרט הלימון מצד אחד משביחה את טעמו ומצד שני גם תורמת למרקם של אמולסיה חלקה והומוגנית. כל מה שכדאי לדעת על אמולסיה – כאן

מרכיבים

מצרכים למתכון ויניגרט

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    על מנת להכין ויניגרט לימון מומלץ לעבוד עם בלנדר חשמלי על מנת ליצור אמולסיה ואחידות במרקם של הרוטב.

    a1שלב

    לשים את כל המרכיבים בקופסה פלסטיק עגולה ובעזרת בלנדר מוט לטחון את כל המרכיבים במשך 2 דקות.

    a2שלב

    לכסות את הקופסה ולאחסן בקירור עד לשימוש.

    סיכום

    לשים את כל המרכיבים בקופסה פלסטיק ולטחון אותם דק עד לקבלת אמלוסיה אחידה ומרקם של רוטב חלק

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *