מתכון לשווארמה

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    5
  • צפיות
    313

מתכון שווארמה ביתית אישית

אין מה לעשות.. שווארמה זה שווארמה!! או סוג של “שואו-ארמה” ריח שאי אפשר לסרב לארומה שלו. טעם שגדל איתנו בכל כמה מטרים בעיר. המתכון הבא כולל בתוכו שווארמה מבשר עגל אך כמובן שניתן להחליף את בשר העגל בהודו, פרגיות, כבש ועוד שלל בשרים וטעמים. תנסו, תיהנו ועדכנו איך הצליח לכם.

כדי להכין שווארמה איכותית כזו שטועמים במקומות אסליים בטורקיה, יוון וישראל חייבים להשרות תחילה את הבשר במרינאדה. מרינדה זו סוג של משרה המורכב מתבלינים ותערובות תיבול ייחודית.

אז כאמור לפני שמתחילים במתכון לשווארמה כנסו תחילה למתכון של מרינאדה ים תיכונית הרלוונטית למתכון שווארמה.

 

רכיבים

מצרכים לשווארמה

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    להניח את כל נתחי הבקר והשומן בקערת ערבוב יחד עם כוס מרינאדה ים תיכונית, ראה מתכון בדף מרינאדה ים תיכונית. להשרות למשך לילה ולמחרת להמשיך את המתכון.

    a1 שלב

    לסדר את נתחי הבשר והשומן על תבנית תנור ובתוך הרינגים ולנעוץ בהם שיפודי ברזל (אני עשיתי את זה עם מסמר "בונים" של מסעדה)

    a2 שלב

    לסדר בחלק העליון של השיפוד בצלי שאלוט ועגבניות שרי / או מה שאוהבים ככה בשביל העיטור. וולהכניס את השיפוד בשר לתוך רינג עגול בגובה של 15 ס"מ. (ניתן להשתמש בקופסת שימורים של מלפון חמוץ כאשר פותחים את שני הקצוות של קופסת השימורים)

    a3 שלב

    לצלות בתנור שחומם מראש ל 210 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן, להוציא את הרינגים ולהמשיך בצלייה לעוד 10 דקות.

    סיכום

    להניח את הבשר במרינאדה ולהשרות למשך לילה. לשפד את הבשר עם שומן כבש ולהניח על מגש חסין חום. להניח על השיפוד בתוך רינג גדול (כמו קופסת שימורים פתוחה משני הצדדים) ולצלות בתנור על 210 מעלות. להסיר את הרינגים ולצלות שוב ל 10 דקות נוספות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X