מתכון ציר ירקות

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעה אחת
  • סועדים
    10
  • צפיות
    144

מתכון לציר ירקות ועשבי תיבול

ציר ירקות הוא למעשה נוזל בישול מרוכז בטעמים של ירקות ספציפיים ועשבי תיבול ארומטיים ומיועד להשבחת טעמי הבישול.

באופן כללי היכן שצריך להשתמש במים בזמן הבישול – מומלץ להחליף את המים בציר בישול כל שהוא שמתאים לתבשיל המתוכנן.

כמובן שישנם צירים שמתאימים יותר ומתאימים פחות לבישול מסוים אך ציר הירקות הוא ללא ספק הציר הכללי ביותר בנושא הצירים והרטבים.

רכיבים

ציר ירקות

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    על מנת להכין ציר ירקות נצטרך להכין מראש מתכון ירקות מירפואה בנוסף, להוסיף תערובת עשבי תיבול הנקראת בוקה גרני המורכבת מ טימין טרי, עלה דפנה ופטרוזיליה ובמתכונים מסוימים ניתן להוסיף לזר עשבי התיבול גם רוזמרין, בזיליקום, מרווה, עלי כרישה וכדומה. ניתן לראות בלינק כאן מתכון בוקה גרני המשמש את המתכונים המובאים כאן.

    a1 שלב

    לשים שמן זית בסיר ולהוסיף את ירקות המירפואה ולאדות כ 5-7 דקות ועד שהירקות מתחילים להתרכך מעט.

    a2 שלב

    להוסיף לסיר מים ותערובת עשבי תיבול בוקה גרני לפי המתכון ב "מתכון לבוקה גרני" ניתן לראות את המתכון בלחיצה על הלינק מתכון בוקה גרני או בחיפוש בשורת חיפוש המתכונים "מתכון בוקה גרני".

    a3 שלב

    לכסות את הסיר ולבשל שעה אחת ולאחר מכן לסנן את הירקות מהנוזל. לצנן ולשמור בקירור, וכן ניתן לשמור בהקפאה עד לפעם הבאה שנרצה להשתמש.

    סיכום

    לאדות ירקות מירפואה ולהוסיף מים ותערובת עשבי תיבול בוקה גרני, לבשל כ שעה ולסנן.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X