- 18/06/2023
- מאת שף מאור נתן
- 2 לייק
- 0 / 5

- זמן הכנה10 דקות
- זמן בישולשעתיים
- סועדים10
🔒 המתכון הזה זמין רק למנויי קולינרטיקה.
אם יש לך מנוי, הכנס את פרטי הגישה בטופס ההתחברות.
עדיין אין לך מנוי? הצטרפו עכשיו וגשו לכל המתכונים המיוחדים שלנו!
מרכיבים
מצרכים לרוטב יין
ציוד מטבח למתכון
אופן הכנה
לפני שמתחילים להכין את רוטב יין בורדולז, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת רוטב יין אדום אינה אורכת זמן רב, כשעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת רוטב היין אורכים כ 6 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון רוטב יין אדום מסוג בורדולז, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות למתכון של ציר בקר חום
לשים בסיר בינוני את ציר הבקר ולבשל על להבה בינונית- גבוהה כ 3 שעות או עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לשליש.
במקביל לשלב הקודם, לשים בסיר כ 4 כפות בצלי שאלוט קצוצים - 100 גרם. ולהוסיף מעט חמאה או שמן זית, לכוון על אש נמוכה ולערבב לסירוגין כ 5 דקות עד שהבצלים מזהיבים.
להוסיף לסיר יין אדום לסיר עם הבצלים בתוספת זר תיבול ולבשל על אש בינונית עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לשליש. מתכון של בוקה גרני לחבר בין נוזל היין לסיר נוזל הציר בקר, להביא לרתיחה ולסנן את תוכן הסיר ולשפר תיבול במלח ופלפל. ניתן לאחסן את הרוטב בקירור עד 4 ימים או לחלופין בהקפאה 5 חודשים. להשלמת הרוטב - ניתן להוסיף חמאה בסוף ולערבב, כמו כן, עירית קצוצה, כמהין וכו'.
סיכום
לשים בסיר יין אדום, זר בוקה גרני ולצמצם עד לשליש מהכמות ההתחלתית, במקביל לצמצם ציר בקר לשליש נוזל ולחבר בניהם.

שף מאור נתן
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב




🔒 מתכון רוטב יין אדום בורדולז
מרכיבים
מצרכים לרוטב יין
ציוד מטבח למתכון
שלבי אופן הכנה
לפני שמתחילים להכין את רוטב יין בורדולז, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת רוטב יין אדום אינה אורכת זמן רב, כשעה אחת. אך סה"כ הזמן ממושך כולל המתכונים הנוספים שרלוונטיים לבסיס הכנת רוטב היין אורכים כ 6 שעות במצטבר. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון רוטב יין אדום מסוג בורדולז, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות למתכון של ציר בקר חום

לשים בסיר בינוני את ציר הבקר ולבשל על להבה בינונית- גבוהה כ 3 שעות או עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לשליש.

במקביל לשלב הקודם, לשים בסיר כ 4 כפות בצלי שאלוט קצוצים - 100 גרם. ולהוסיף מעט חמאה או שמן זית, לכוון על אש נמוכה ולערבב לסירוגין כ 5 דקות עד שהבצלים מזהיבים.

להוסיף לסיר יין אדום לסיר עם הבצלים בתוספת זר תיבול ולבשל על אש בינונית עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לשליש. מתכון של בוקה גרני לחבר בין נוזל היין לסיר נוזל הציר בקר, להביא לרתיחה ולסנן את תוכן הסיר ולשפר תיבול במלח ופלפל. ניתן לאחסן את הרוטב בקירור עד 4 ימים או לחלופין בהקפאה 5 חודשים. להשלמת הרוטב - ניתן להוסיף חמאה בסוף ולערבב, כמו כן, עירית קצוצה, כמהין וכו'.