מתכון ויניגרט חרדל

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    8
  • מוכן ב
    10 דקות

מתכון ויניגרט חרדל וחומץ יין

ויניגרט חרדל הוא למעשה אמולסיה של רוטב חרדל המבוסס על חומץ יין, שמן זית ושום.

שימוש בוויניגרט חרדל על בסיס חומץ יין יכול להתאים למגוון סוגי סלטים, ירקות מבושלים, עופות ודגים. ויניגרט זה נחשב לדומיננטי יותר מהויניגרט לימון או ההדרים שמעודן בהדרים ודבש ולכן משתמשים בו שרוצים לשלב את הויניגרט הזה בחומרי גלם שהם בדרך כלל עוברים בישול כמו למשל שעועית או תפו”א חלוטים וגם לדוגמה שרוצים להכין סלט ניסואז.

אם ברצונך לשלב את הויניגרט חרדל עם סלט או מתכון שכולל עלים, חסות וכדומה אז ויניגרט הדרים יכול להיות גם כן שילוב נהדר כי הוא מאופיין בטעם עדין מאוד ביחס למתכוני ויניגרט אחרים (לדוגמה ויניגרט לימון) ולכן הוא יכול להתאים מאוד ובעיקר למאכלים עדינים יותר, כגון סלטים מבוססי עלים, חסות, ארוגולה, עלי בייבי וכדומה, ופחות יתאים למאכלים בשרניים יותר כמו ירקות, או לכבישה של דגים כגון סביצ’ה – להם המתכון הזה יתאים יותר.

ראו ערך מורחב על איזון טעמים וטקסטורות.

מרכיבים

מצרכים למתכון ווינגרט חרדל

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    על מנת להכין ויניגרט החרדל מומלץ לעבוד עם בלנדר חשמלי על מנת ליצור אמולסיה ואחידות במרקם של הרוטב.

    a1שלב

    לשים את כל המרכיבים בקופסה פלסטיק עגולה ובעזרת בלנדר מוט לטחון את כל המרכיבים במשך 2 דקות.

    a2שלב

    לכסות את הקופסה ולאחסן בקירור עד לשימוש.

    סיכום

    לשים את כל המרכיבים בקופסה פלסטיק ולטחון אותם דק עד לקבלת אמלוסיה אחידה ומרקם של רוטב חלק

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    0