מתכון קונפי שוק אווז

  • זמן הכנה
    1 שעה
  • זמן בישול
    16 שעות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    2,414

מתכון קונפי שוק אווז בסגנון צרפתי

קונפי שוק אווז הוא אחת המנות הטעימות והמסורתיות ביותר במטבח הצרפתי ונקרא בצרפתית “קונפי דה קנארד”. ניתן לומר שהמונח “קונפי” הוא גם שיטת בישול מסוימת ולא רק חלק משם של מנה צרפתית.

שיטת בישול קונפי מתייחסת לבישול חומר גלם מסוים בשומן של עצמו, וכך גם כאן שוקיי האווז מתבשלים לאט לאט במשך מספר שעות בשומן אווז עד שמתקבל מרקם רך, עסיסי ועשיר בטעמים.

למעשה, קיימת טעות רווחת בקרב בשלנים וחובבי בישול רבים בה מבשלים שוק אווז ביין וקוראים למנה קונפי שוק אווז ברוטב יין. זה כאמור לא נכון, כי ברגע שהלכנו על בישול בשיטת קונפי אז מוכרחים לבשל את שוק האווז בשומן כלשהו, והמסורתיים ביותר ישתמשו בשומן אווז.

יש בשלנים שמשתמשים בשמן רגיל אך שימוש בשומן אווז הוא עדיף על שימוש בשמן רגיל היות והבישול אורך כ 10 שעות שזה המון זמן שאפשר להחדיר טעמי אווז ולקבע טעמים עשירים של שומן איכותי ומעודן מאשר שמן רגיל.


הכנת מתכון קונפי שוק אווז כוללת 3 שלבים:

  1. השלב הראשון, המלחה והשהיית שוקיי האווז במתכון של תערובת תיבול בוקה גרני.
  2. השלב השני, בישול האווז בשומן של עצמו.
  3. צליית האווז למספר דקות בתנור או בשומן חם על מנת לקבל עור קריספי.

כמה שילובים מעניינים עם המתכון לקונפי שוק אווז

  1. מתכון קרם שורשים
  2. מתכון רוטב יין בורדולז
  3. מתכון קרם בטטה וג’ינג’ר

Ingredients

מצרכים מתכון קונפי שוק אווז

ציוד מטבח למתכון

    Directions

    למרות שקונפי שוק אווז נשמע כמנה מסובכת להכנה, דווקא ההפך. עם הוראות מפורטות ושלבים מסודרים של הכנה זה לא מסובך להכין. על מנת להכין קונפי שוק אווז יש לוודא תחילה שיש לנו את המתכון של הבוקה גרני, שומן אווז וכלל המרכיבים וציוד המטבח הרלוונטי למתכון.

    a1 Step

    להניח את שוקיי האווז על תבנית תנור יחסית עמוקה ולמשוח את שוקי האווז בכל תוכן התיבול של הבוקה גרני ולהוסיף כפית מלח גס, כפית זרעי שומר וכפית גרידת תפוזים. להשהות במקרר למשך 8-12 שעות.

    a2 Step

    להמיס את שומן האווז ולשפוך אותו על שוקיי האווז, לכסות בנייר אפייה, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 100 מעלות ל 10 שעות.

    a3 Step

    לסנן את שוקיי האווז מעודפי השומן ולהניח על רשת ברזל עם הגבהה - שמונחת מעל תבנית תנור. לשים בתבנית התנור מים עד שליש מגובה התבנית ולהכניס את תבנית השוקיי אווז לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעור מקבל גוון שחום וקריספי.

    a4 Step

    ניתן לחפש באתר מתכונים נוספים שיכולים להשתלב עם המתכון, כמו לדוגמה רוטב יין או רוטב ברווז לשילוב המנה וכמובן גם תוספת מתאימה.

    Conclusion

    ממליחים ומתבלים את שוקיי האווז בבוקה גרני, גרידת הדרים וזרעי שומר ומשהים במקרר ל 8 שעות, לאחר מכן מכניסים את השוקיים לתנור יחד עם שומן אווז ל 8 שעות על 100 מעלות. מוצאים מהתנור וצולים את שוקי האווז למשך 30 דקות על 200 מעלות עד לקבלת קריספיות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    Leave a Review

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X