קונפי -שיטת בישול בשומן

כאן המידע על שיטת בישול קונפי

שיטת בישול קונפי (Confit בצרפתית) היא טכניקת בישול בה מבשלים את חומר הגלם העיקרי בשומן או שמן על חום נמוך וזמן איטי.

חומר הגלם העיקרי יכול להיות לדוגמה נתחי בשר, דגים או פירות ים, סוגי עופות ואפילו ירקות.

סוג השומן יכול להיות מגוון, למשל שמן זית, חמאה, שומן אווז, שומן בקר ועוד סוגים שונים של שומנים, כאשר פעולת הבישול בשומן גורמת לחומר הגלם להיות רך במיוחד, שכן בכל מהלך הבישול מוחדרים לחומר הגלם העיקרי שומנים (שמטבעם הם רכים) וללא נוזלים בכלל.

דוגמאות למנות שמבושלות בטכניקת בישול קונפי

קונפי שוק אווז

קונפי שוק אווז הוא אחד התבשילים הטעימים ביותר המתבשלים בשיטת קונפי. שוקיי האווז מכוסים בשומן אווז ונכנסים לתנור או על הכריים לבישול איטי בשומן אווז.  קישור למתכון שוק אווז

קונפי שום

קונפי שום מכינים על ידי בישול שיני שום בשמן זית ועשבי תיבול, והקונפי שום משמש להשלמות של מנות והשבחת טעמם. ראה מתכון קונפי שום

קונפי עגבניות שרי

קונפי עגבניות שרי נעשה על ידי בישול עגבניות שרי בשמן זית ועשבי תיבול ומאוד מתאים לתיבול תבשילים, דגים וכבסיס להכנת רטבים משובחים.

קונפי דג

בשיטת בישול קונפי ניתן לבשל גם דגים בשמן זית ועשבי תיבול, שיטת בישול זו גורמת לדגים להיות רכים במיוחד ומתאימה מאוד לבישול דגים שיש להם נטייה להתייבש מהר כמו טונה, כמו סלמון, טרוט, אוקטיפוס, סבידה וכדומה.

2 הערות

  • אריאל דהן , $ s @$ s

    אהלן מאור
    עד כמה שהבנתי קונפי זה גם שימור מזון הכוונה "לשמר" ובגלל זה השיטת בישול הזאת מתאימה לשימור כי יש המון שומן סביב השוקיים ששומר עליהם

    • הי אריאל כן אתה צודק confit זה מילה בצרפתית שהפירוש שלה "שמור" בשיטת הקונפי מבשלים בשרים בשומן לאורך זמן בטמפרטורות נמוכות. זה הופך חתכים קשים כמו רגלי ברווז / אווז לרכות יותר, וכאשר מאוחסנים בשומן ברווז במקום קריר, הם מחזיקים מעמד תקופה ארוכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X