מתכון קונפי שום

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעה אחת
  • סועדים
    20
  • צפיות
    258

מתכון לקונפי שום ועשבי תיבול

קונפי שום זה שיני שום שבושלו בשמן ועשבי תיבול על חום נמוך מאוד וזמן איטי.

בפעולת בישול זו שיני השום הופכים להיות רכים מאוד וניתן להשתמש בהם להשלמות והשבחה של מנות ובעיקר למנות ראשונות ומנות פתיחה.

על המושג קונפי שפירושו בישול בשומן, ראה ערך מורחב בקטגוריית שיטות בישול בדף קונפי.

רכיבים

מצרכים למתכון קונפי שום

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    אופן ההכנה של הקונפי שום פשוט ביותר ובסה"כ כולל 2 שלבים וזמן הכנה קצר מאוד.

    a1 שלב

    שמים את כל שיני השום בסיר קטן או קסרול יחד עם כל יתר המרכיבים ומבשלים על חום נמוך מאוד במשך כשעה אחת ועד שהשיני שום נעשים רכים מאוד.

    a2 שלב

    במידה ומעוניינים להגיש את מנות חמות מומלץ לזלף כמה שיני שום בעודם חמים על המנות ואם רוצים להגיש מנות קרות כגון קארפצ'יו בקר אז מומלץ לצנן את השיני שום ורק להוסיף למנה.

    סיכום

    קולפים את שיני השום (או קונים שיני שום קלופות) ולשים בקסרול או סיר קטן יחד עם כל המרכיבים ולהביא לחימום הכי נמוך שאפשר ומבשלים כך למשך כשעה אחת.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X