מתכון איולי צרפתי
- 07/01/2025
- מאת ''''''שף מאור נתן''''''
- 3 לייק
- 0 / 5

-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן בישול20 דקות
-
סועדים10
-
מוכן ב20 דקות
מתכון למטבל איולי צרפתי קלאסי
איולי קלאסי זה מטבל צרפתי על בסיס חלמוני ביצים שמן וחרדל, כאשר אחד המאפיינים הבולטים באיולי זה טעם חזק של שום. שימוש בשום באיולי יכול להיות בכל מיני שילובים. החל משום קצוץ, אבל גם אפשר לשלב שום קונפי שלטעמי זו האפשרות הטעימה ביותר לגרסת איולי.
אפשר גם לשלב את השום בסגנון מבושל, כלומר – לבשל שום + לטחון אותו, ולהוסיף אותו לשלב הכנת האיולי.
שילובי מנות שהכי מתאימים לרוטב לאיולי
- כנפיים מטוגנות
- שניצלים
- ירקות בלאנצ’
- קלמארי מטוגן
- תפו”א הום פרייז
- בטטה מטוגנת
- לחם חם
מרכיבים
מצרכים לאיולי
ציוד מטבח למתכון
אופן הכנה
לפניי שמכינים את המתכון לאיולי, חשוב להקפיד על שלבי ההכנה ובעיקר על ערבוב של החלמונים לבד בשלב הראשון, ולאחר כ 2-3 דקות לשלב את השמן בבזיקה איטית תוך כדי ערבוב לפי הוראות המתכון.
שלב ראשון - לשים את החלמונים במקסר החשמלי ולערבב היטב כ 2-3 דקות עד שניראת טפיחה של החלמונים, מתקבל צבע בהיר וזה השלב שנוצר חיבור הומגני של הביצים.
בשלב השני - לקצוץ את השום דק דק ולהוסיף לביצים + החרדל ולערבב עוד כדקה אחת.
בשלב השלישי - לאחד את השמן זית עם השמן קנולה ולבזוק את השמן בבזיקה איטית לתוך המקסר עם הביצים ובמקביל להפעיל את המקסר על מהירות בינונית-גבוהה. הרעיון, שכל כמה שניות צריך להוסיף שמן בבזיקה איטית במקביל לערבול מתמשך של הביצים וכך עד שמתקבל אמולסיה וחיבור הומגני.
בשלב הרביעי - להוסיף מלח פלפל וחומץ, לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.
סיכום
בשלב הראשון מערבבים את החלמונים, לאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ יחד עם החרדל. מוסיפים בבזיקה איטית את השמן תוך כדי ערבול מתמיד של הביצים ועד שמתקבל איולי הומוגני. מתבלים במחל פלפל וחומץ.

''''''שף מאור נתן''''''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב




מתכון איולי צרפתי
מרכיבים
מצרכים לאיולי
ציוד מטבח למתכון
שלבי אופן הכנה
לפניי שמכינים את המתכון לאיולי, חשוב להקפיד על שלבי ההכנה ובעיקר על ערבוב של החלמונים לבד בשלב הראשון, ולאחר כ 2-3 דקות לשלב את השמן בבזיקה איטית תוך כדי ערבוב לפי הוראות המתכון.
שלב ראשון - לשים את החלמונים במקסר החשמלי ולערבב היטב כ 2-3 דקות עד שניראת טפיחה של החלמונים, מתקבל צבע בהיר וזה השלב שנוצר חיבור הומגני של הביצים.

בשלב השני - לקצוץ את השום דק דק ולהוסיף לביצים + החרדל ולערבב עוד כדקה אחת.

בשלב השלישי - לאחד את השמן זית עם השמן קנולה ולבזוק את השמן בבזיקה איטית לתוך המקסר עם הביצים ובמקביל להפעיל את המקסר על מהירות בינונית-גבוהה. הרעיון, שכל כמה שניות צריך להוסיף שמן בבזיקה איטית במקביל לערבול מתמשך של הביצים וכך עד שמתקבל אמולסיה וחיבור הומגני.

בשלב הרביעי - להוסיף מלח פלפל וחומץ, לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.
כתוב תגובה