- אפריל 23, 2023
- על ידי '''שף מאור נתן'''
- 2 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן בישול5 שעות
-
סועדים10
-
צפיות981
מתכון לציר בקר קלאסי
ציר בקר חום הוא אחד מנוזלי הבישול הבסיסיים ביותר במטבח המקצועי ומבוסס על נוזלים של עצמות בקר, ומתכון לירקות מירפואה ותערובות תיבול מיוחדות הנקראת בוקה גרני מתכון לבוקה גרני.
ציר הבקר משמש כבסיס למאות רטבים ותבשילים במטבח ומעשיר את טעמו של כל תבשיל ורוטב. ציר בקר נחלק לשני סוגים עיקריים, ציר בקר לבן וציר בקר חום. הציר החום מתקבל לאחר צליית עצמות הבקר ובהכנת הציר הלבן לא צולים את העצמות.
רכיבים
מצרכים לציר בקר
ציוד מטבח למתכון
הוראות הכנה
לפני שמתחילים להכין את ציר הבקר, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת ציר בקר אורכת זמן ממושך. כ 5 שעות, לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון הציר בקר, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות ל ירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני.
לשים את עצמות הבקר בתבנית תנור ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 300 מעלות כ 30 דקות או עד שהעצמות יקבלו גוון חום. במידה ומעוניינים להכין ציר בקר לבן, מוותרים על שלב זה.
לשים את עצמות הבקר בסיר גדול ולהוסיף 2 ליטר מים. להוסיף את זר הבוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל ללא מכסה כ 3 שעות.
להוסיף את ירקות המירפואה ולבשל עוד שעתיים ועד מתקבל כ ליטר נוזל. מסננים בעזרת מסננת דקה או שינואה ומעבירים לקופסת אחסון.
סיכום
צולים ירקות בתנור מוסיפים מים + ירקות ועשבי תיבול מבשלים עד לצמצום הנוזלים לחצי כמות, ומסננים.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון ציר בקר חום
רכיבים
מצרכים לציר בקר
ציוד מטבח למתכון
עקוב אחר ההוראות
לפני שמתחילים להכין את ציר הבקר, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת ציר בקר אורכת זמן ממושך. כ 5 שעות, לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון הציר בקר, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות ל ירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני.
לשים את עצמות הבקר בתבנית תנור ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 300 מעלות כ 30 דקות או עד שהעצמות יקבלו גוון חום. במידה ומעוניינים להכין ציר בקר לבן, מוותרים על שלב זה.
לשים את עצמות הבקר בסיר גדול ולהוסיף 2 ליטר מים. להוסיף את זר הבוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל ללא מכסה כ 3 שעות.
להוסיף את ירקות המירפואה ולבשל עוד שעתיים ועד מתקבל כ ליטר נוזל. מסננים בעזרת מסננת דקה או שינואה ומעבירים לקופסת אחסון.
השאירו סקירה