מתכון עוגת גבינה מסקרפונה

  • זמן הכנה
    שעה אחת
  • סועדים
    8
  • צפיות
    371

מתכון לעוגת גבינה מסקרפונה ופירורים

עוגת גבינה עם פירורי בצק פריך זו לא קלישאה זו קלאסיקה, וכך היא בעניי. כמה שזה אולד פאשן כך זה מאוד טעים.

עוגות גבינה פירורים נחלקות לשני סוגים עיקריים: עוגות גבינה אפויות בדרך כלל על בסיס גבינות וביצים, הם טעימות אך אני פחות אוהב, ועוגות גבינה קציפתיות על בסיס שמנת מוקצפת וקרמים שונים – מעניינות מאוד.

העוגת גבינה שאני הכי אוהב היא העוגה השנייה, זו שעל בסיס קציפות וקרמים, ולהלן מתכון עוגת גבינה המבוסס על מתכון בצק פריך פירורים, מתכון קרם פטיסייר גבינת מסקרפונה ושמנת מוקצפת.

 

רכיבים

מצרכים לעוגת גבינה מסקרפונה

ציוד קונדיטוריה למתכון

    הוראות הכנה

    לפני שמתחילים להכין את מתכון העוגה, יש לבדוק בציוד הקונדיטוריה הרלוונטי למתכון שיש לכם את כל הציוד הנדרש. בנוסף, שימו לב כי על מנת להכין את העוגה באופן מקצועי יש לשלב מתכונים נוספים, את קרם הפטיסייר ומתכון לבצק פריך שמופיעים בקישורים למעלה.

    a1 שלב

    לשבור את הבצק פריך עד לרמת פירורים. ניתן לעשות זאת במעבד מזון, ניתן גם לשים את הבצק פריך בשקית ולמעוך במערוך וכך ייתכן ותהיה לכם שליטה טובה יותר על גודל הגריסה של הפירורים. למלא פירורי בצק בשכבה של תבנית עוגה בגובה של חצי ס"מ.

    a2 שלב

    שלב הכנת המלית, לשים במיקסר חשמלי את השמנת יחד עם הסוכר ולהקציף לקצב בינוני.

    a3 שלב

    a4 שלב

    להוסיף לקצפת את הקרם פטיסייר ולהמשיך עם פעולת המיקסר.

    a5 שלב

    להוסיף למיקסר את גבינת המסקרפונה ולערבל עד לאחידות הקרם.

    a6 שלב

    למלא את את תבנית העוגה (עם הפירורים) בקרם גבינת המסקרפונה לגובה של 3 ס"מ ולכסות בפירורי בצק בגובה של 1 ס"מ.

    a7 שלב

    לסגור בניילון נצמד ולשמור בקירור למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות העוגה.

    סיכום

    בשלבים הראשונים של ההכנה יש להכין תחילה קרם פטיסייר ובצק פריך לצורך תחתית העוגה וכן לפירורים מלמעלה, ולאחר מכן להכין קצפת "ולקפל" לתוכה את קרם הפטיסייר וגבינת השמנת. לשמור בקירור לפחות 6 שעות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X