מתכון עוגת גבינה מסקרפונה

  • זמן הכנה
    שעה אחת
  • סועדים
    8
  • מוכן ב
    6 שעות

מתכון לעוגת גבינה מסקרפונה ופירורים

עוגת גבינה עם פירורי בצק פריך זו לא קלישאה זו קלאסיקה, וכך היא בעניי. כמה שזה אולד פאשן כך זה מאוד טעים.

עוגות גבינה פירורים נחלקות לשני סוגים עיקריים: עוגות גבינה אפויות בדרך כלל על בסיס גבינות וביצים, הם טעימות אך אני פחות אוהב, ועוגות גבינה קציפתיות על בסיס שמנת מוקצפת וקרמים שונים – מעניינות מאוד.

העוגת גבינה שאני הכי אוהב היא העוגה השנייה, זו שעל בסיס קציפות וקרמים, ולהלן מתכון עוגת גבינה המבוסס על מתכון בצק פריך פירורים, מתכון קרם פטיסייר גבינת מסקרפונה ושמנת מוקצפת.

 

מרכיבים

מצרכים לעוגת גבינה מסקרפונה

ציוד קונדיטוריה למתכון

    אופן הכנה

    לפני שמתחילים להכין את מתכון העוגה, יש לבדוק בציוד הקונדיטוריה הרלוונטי למתכון שיש לכם את כל הציוד הנדרש. בנוסף, שימו לב כי על מנת להכין את העוגה באופן מקצועי יש לשלב מתכונים נוספים, את קרם הפטיסייר ומתכון לבצק פריך שמופיעים בקישורים למעלה.

    a1שלב

    לשבור את הבצק פריך עד לרמת פירורים. ניתן לעשות זאת במעבד מזון, ניתן גם לשים את הבצק פריך בשקית ולמעוך במערוך וכך ייתכן ותהיה לכם שליטה טובה יותר על גודל הגריסה של הפירורים. למלא פירורי בצק בשכבה של תבנית עוגה בגובה של חצי ס"מ.

    a2שלב

    שלב הכנת המלית, לשים במיקסר חשמלי את השמנת יחד עם הסוכר ולהקציף לקצב בינוני.

    a3שלב

    להוסיף לקצפת את הקרם פטיסייר ולהמשיך עם פעולת המיקסר.

    a4שלב

    להוסיף למיקסר את גבינת המסקרפונה ולערבל עד לאחידות הקרם.

    a5שלב

    למלא את את תבנית העוגה (עם הפירורים) בקרם גבינת המסקרפונה לגובה של 3 ס"מ ולכסות בפירורי בצק בגובה של 1 ס"מ.

    a6שלב

    לסגור בניילון נצמד ולשמור בקירור למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות העוגה.

    סיכום

    בשלבים הראשונים של ההכנה יש להכין תחילה קרם פטיסייר ובצק פריך לצורך תחתית העוגה וכן לפירורים מלמעלה, ולאחר מכן להכין קצפת "ולקפל" לתוכה את קרם הפטיסייר וגבינת השמנת. לשמור בקירור לפחות 6 שעות.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *