- אוקטובר 17, 2023
- by '''שף מאור נתן'''
- 2 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן בישול29 שעות
-
סועדים10
-
צפיות1,591
מתכון לקרם פרש עשיר ושמנתי
קרם פרש הוא קרם מהמטבח הצרפתי בעל מרקם וטעם “שמנתי” עמוק ועשיר ומשמש לשילוב עם פירות וקינוחים, להשבחת רטבים, למילויים של מאפים, תבשילים, מרקים, ומאכלים נוספים.
המתכון של קרם פרש מורכב משמנת ויוגורט והשהייה בטמפרטורת החדר למספר שעות על מנת שהחיידקים המיטיבים והאורגניזמים המצויים ביוגורט יסמיכו ויחמצנו את הקרם מצד אחד, אך מצד שני גם היות והם חיידקים פרוביוטים (מיטיבים) ולא פתוגניים (מחוללי מחלה), לכן אין כל חשש של שיתרבו בהם חיידקים רעים.
Ingredients
מצרכים לקרם פרש
ציוד מטבח למתכון
Directions
יש מספר מתכונים וגרסאות שונות להכנת קרם פרש אך בכולם הרעיון המרכזי הוא לשלב שמנת מתוקה יחד עם נוזל חלב (כלשהו) עשיר בחיידקים פרוביוטים. כאן המתכון יהיה שילוב של יוגורט שהוא עשיר בחיידקים מיטיבים בתוספת שמנת מתוקה ומעט חמאה לעידון הטעם.
מניחים את כל חומרי הגלם בקערת ערבוב ובעזרת מטרפה מערבבים היטב. אוטמים קערת הערבוב בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר ל 24 שעות.
מעבירים את תוכן הקרם פרש לקופסת אחסון פלסטיק ומכניסים למקרר ל 5 שעות לפחות.
Conclusion
מערבבים את כל חומרי הגלם בקערת ערבוב ובעזרת ניילון נצמד אוטמים את הקערה ומשאירים ל 24 שעות. לאחר מכן, מכניסים למקרר לפחות 5 שעות לפניי שימוש.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון קרם פרש
Ingredients
מצרכים לקרם פרש
ציוד מטבח למתכון
Follow The Directions
יש מספר מתכונים וגרסאות שונות להכנת קרם פרש אך בכולם הרעיון המרכזי הוא לשלב שמנת מתוקה יחד עם נוזל חלב (כלשהו) עשיר בחיידקים פרוביוטים. כאן המתכון יהיה שילוב של יוגורט שהוא עשיר בחיידקים מיטיבים בתוספת שמנת מתוקה ומעט חמאה לעידון הטעם.
מניחים את כל חומרי הגלם בקערת ערבוב ובעזרת מטרפה מערבבים היטב. אוטמים קערת הערבוב בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר ל 24 שעות.
מעבירים את תוכן הקרם פרש לקופסת אחסון פלסטיק ומכניסים למקרר ל 5 שעות לפחות.
Leave a Review