מתכון קרם פרש

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    29 שעות
  • סועדים
    10
  • צפיות
    1,591

מתכון לקרם פרש עשיר ושמנתי

קרם פרש הוא קרם מהמטבח הצרפתי בעל מרקם וטעם “שמנתי” עמוק ועשיר ומשמש לשילוב עם פירות וקינוחים, להשבחת רטבים, למילויים של מאפים, תבשילים, מרקים, ומאכלים נוספים.

המתכון של קרם פרש מורכב משמנת ויוגורט והשהייה בטמפרטורת החדר למספר שעות על מנת שהחיידקים המיטיבים והאורגניזמים המצויים ביוגורט יסמיכו ויחמצנו את הקרם מצד אחד, אך מצד שני גם היות והם חיידקים פרוביוטים (מיטיבים) ולא פתוגניים (מחוללי מחלה), לכן אין כל חשש של שיתרבו בהם חיידקים רעים.

Ingredients

מצרכים לקרם פרש

ציוד מטבח למתכון

    Directions

    יש מספר מתכונים וגרסאות שונות להכנת קרם פרש אך בכולם הרעיון המרכזי הוא לשלב שמנת מתוקה יחד עם נוזל חלב (כלשהו) עשיר בחיידקים פרוביוטים. כאן המתכון יהיה שילוב של יוגורט שהוא עשיר בחיידקים מיטיבים בתוספת שמנת מתוקה ומעט חמאה לעידון הטעם.

    a1 Step

    מניחים את כל חומרי הגלם בקערת ערבוב ובעזרת מטרפה מערבבים היטב. אוטמים קערת הערבוב בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר ל 24 שעות.

    a2 Step

    מעבירים את תוכן הקרם פרש לקופסת אחסון פלסטיק ומכניסים למקרר ל 5 שעות לפחות.

    Conclusion

    מערבבים את כל חומרי הגלם בקערת ערבוב ובעזרת ניילון נצמד אוטמים את הקערה ומשאירים ל 24 שעות. לאחר מכן, מכניסים למקרר לפחות 5 שעות לפניי שימוש.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    Leave a Review

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X