מתכון סלט שורשים

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    8

מתכון לסלט שורשים בסגנון ים תיכוני

סלט שורשים הוא סלט קליל ופשוט להכנה וכל מה שצריך כדי להצליח במתכון הוא לבחור בירקות טריים מצד אחד אבל מצד שני גם להקפיד שהירקות שנבחרו לסלט אכן יהיו ירקות שורש שאינם מימיים – כמו עגבניות, מלפפונים וכדומה, אלא ירקות שורש שהם בשרניים יותר כגון סלרי, שומר, גזר סלק וכדומה.

באופן כללי התיבול של הסלט שורשים מבוסס על תחמיץ מסוים, זה יכול להיות שמן זית ולימון, זה יכול להיות גם חומץ בשילוב שמן זית וכדומה. במתכון של הסלט כאן השתמשנו בוויניגרט לימון ושמן זית, וויניגרט לימון ושמן זית ניתן להכין מראש לפני תיבול סלטים מסוימים. הנה מתכון לוויניגרט לימון

מרכיבים

מצרכים למתכון הסלט

ציוד מטבח למתכון

אופן הכנה

על מנת להכין את המתכון של סלט השורשים מומלץ להכין מראש וויניגרט לימון, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, מלח דק ושמן זית.

a1שלב

לקלף את הקולרבי ולחתוך לחצאים, ובעזרת מנדולינה חשמלית או ידנית לפרוס את הקולרבי לפרוסות דקות לצורת חוטים.

a2שלב

לחתוך את השומר לחצאים, ובעזרת מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות לצורת חוטים.

a3שלב

לכתום את ראשי הצנוניות ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כם לצורץ מקולינים דרים בצורת חוטים, ולאחר מכן לשטוף היטב את הסלרי ולחתוך גם כן לצורת חוטים.

a4שלב

לקלף גזרים ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כן לצורת חוטים, ולשים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב ולתבל בוויניגרט לימון ושמן זית.

סיכום

בעזרת מנדולינה לפרוס את כל ירקות השורש ולהניח בקערת ערבוב, להוסיף וויניגרט לימון לערבב ולהגיש.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

תגובות מתכון

  • עומר טבח

    אהלן מאור סלט שורשים חייב לחתוך במנדולינה? אם אני שם בדיטור?

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *