- יוני 22, 2020
- על ידי '''שף מאור נתן'''
- 6 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן בישול20 דקות
-
סועדים8
-
צפיות1,616
מתכון לסלט שורשים בסגנון ים תיכוני
סלט שורשים הוא סלט קליל ופשוט להכנה וכל מה שצריך כדי להצליח במתכון הוא לבחור בירקות טריים מצד אחד אבל מצד שני גם להקפיד שהירקות שנבחרו לסלט אכן יהיו ירקות שורש שאינם מימיים – כמו עגבניות, מלפפונים וכדומה, אלא ירקות שורש שהם בשרניים יותר כגון סלרי, שומר, גזר סלק וכדומה.
באופן כללי התיבול של הסלט שורשים מבוסס על תחמיץ מסוים, זה יכול להיות שמן זית ולימון, זה יכול להיות גם חומץ בשילוב שמן זית וכדומה. במתכון של הסלט כאן השתמשנו בוויניגרט לימון ושמן זית, וויניגרט לימון ושמן זית ניתן להכין מראש לפני תיבול סלטים מסוימים. הנה מתכון לוויניגרט לימון
רכיבים
מצרכים למתכון הסלט
ציוד מטבח למתכון
הוראות הכנה
על מנת להכין את המתכון של סלט השורשים מומלץ להכין מראש וויניגרט לימון, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, מלח דק ושמן זית.
לקלף את הקולרבי ולחתוך לחצאים, ובעזרת מנדולינה חשמלית או ידנית לפרוס את הקולרבי לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לחתוך את השומר לחצאים, ובעזרת מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לכתום את ראשי הצנוניות ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כם לצורץ מקולינים דרים בצורת חוטים, ולאחר מכן לשטוף היטב את הסלרי ולחתוך גם כן לצורת חוטים.
לקלף גזרים ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כן לצורת חוטים, ולשים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב ולתבל בוויניגרט לימון ושמן זית.
סיכום
בעזרת מנדולינה לפרוס את כל ירקות השורש ולהניח בקערת ערבוב, להוסיף וויניגרט לימון לערבב ולהגיש.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
השאירו סקירה לבטל
מתכון סלט שורשים
רכיבים
מצרכים למתכון הסלט
ציוד מטבח למתכון
עקוב אחר ההוראות
על מנת להכין את המתכון של סלט השורשים מומלץ להכין מראש וויניגרט לימון, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, מלח דק ושמן זית.
לקלף את הקולרבי ולחתוך לחצאים, ובעזרת מנדולינה חשמלית או ידנית לפרוס את הקולרבי לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לחתוך את השומר לחצאים, ובעזרת מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לכתום את ראשי הצנוניות ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כם לצורץ מקולינים דרים בצורת חוטים, ולאחר מכן לשטוף היטב את הסלרי ולחתוך גם כן לצורת חוטים.
לקלף גזרים ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כן לצורת חוטים, ולשים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב ולתבל בוויניגרט לימון ושמן זית.
דירוגי מתכון