מתכון סלט סלמון מעושן

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    8

מתכון סלט סלמון מעושן בויניגרט הדרים

סלט סלמון מעושן, יותר ממתכון, זה רעיון שאפשר לקחת לכל מיני כיוונים וטעמים. עם שימוש בסלמון מעושן ניתן להכין מגוון מנות קרות וסלטים מעניינים וכאן המתכון לסלט סלמון משלב סוג של סלט סלמון בשילוב ברוסקטה קריספית בתחתית.

סלט סלמון מעושן הוא סלט שמעבר לטעם הנפלא שלו הוא סלט בריא מאוד הכולל חומצות שומן אומגה, חלבונים, סיבים תזונתיים מינרליים וויטמינים והוא יכול להתאים לארוחות בוקר ובראנץ” אבל גם כמנת ביניים קלילה לארוחת ערב.

לצורך הכנת מתכון לסלט סלמון מעושן צריך להשתמש ברוטב ויניגרט הדרים המתכון לרוטב כאן.

אם בא לכם טוויסט נפלא שניתן להוסיף לסלט ולשדרג אותו פלאים, תוסיפו בשלב הסופי 2-3 כפות קרם פרש. מתכון לקרם פרש כאן

מרכיבים

מצרכים לסלט סלמון

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    על מנת להכין את המתכון של סלט סלמון מומלץ להכין מראש וויניגרט הדרים, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, תפוז סחוט, מלח דק ושמן זית.

    a1שלב

    לתבל את פרוסות הלחם או הבגאט במעט שמן זית, טימין ומלח ולאפות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות צלזיוס ל 5 דקות.

    a2שלב

    לשטוף היטב את כל הירקות הנדרשים לסלט ולייבש אותם היטב. להניח את הירקות בקערת ערבוב ולהוסיף את נתחי הסלמון המעושן.

    a3שלב

    לחתוך את הבצל לרצועות דקות ולהוסיף לקערת הסלט. להוסיף לסלט את וויניגרט הדרים ולערבב בעדינות את הסלט. וכאמור, אם רוצים לשדרג עוד יותר את הסלט אפשר להוסיף קרם פרש. המתכון לקרם פרש מופיע בקישור למעלה.

    a4שלב

    ניתן לאחסן את הרוטב בקירור עד 4 ימים או לחלופין בהקפאה 5 חודשים.

    סיכום

    לתבל פרוסות לחם בטימין שמן זית ומלח ולאפות בתנור ל 5 דקות על 190 מעלות, ולאחר מכן לשטוף את הירקות ולייבש ממים, לחתוך בצל סגול ולהוסיף אותו ואת יתר המרכיבים לקערת ערבוב, לערבב ולהגיש. ניתן להוסיף גם קרם פרש

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    תגובות מתכון

    • Jack Shak

      vinaigrette = וִינֶגרֶט. וִינֶגרֶט. וִינֶגרֶט. וִינֶגרֶט. וִינֶגרֶט!!! לא ויניגרט!

      • שף מאור נתן

        היי, עד כמה שידוע לי וינגרט או ויניגרט היא מילה שהמקור שלה באנגלית או צרפתית ולכן אין כ”כ משמעות אם רושמים וינגרט או ויניגרט עם (י), מה גם – בשתי המילונים בעברית שבדקתי נראה כי שתי האפשרויות רלוונטיות.
        תראה במילון של מילוג – “וִינִיגְרֶט – שם עצם, זכר רוטב המורכב מחומץ, שמן ותבלינים”
        https://milog.co.il/%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%98
        ובמילון של מורפיקס – “וִינִיגְרֶט שֵם ז’ רוטב העשוי משמן, חומץ, חרדל ותבלינים שונים”
        https://www.morfix.co.il/%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%98
        אבל גם רשום שאפשר ללא י’
        “וינגרט Vinaigrette וִינֶגְרֵט (צורת הקטנה של המילה vinaigre, חומץ בצרפתית) או תחמיץ הוא רוטב המשמש בעיקר לסלט. הרוטב עשוי בדרך כלל מתחליב של חומץ (לעיתים מיץ לימון) עם שמן בתוספת תבלינים.”

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *