מתכון סלט שורשים

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    1,682

מתכון לסלט שורשים בסגנון ים תיכוני

סלט שורשים הוא סלט קליל ופשוט להכנה וכל מה שצריך כדי להצליח במתכון הוא לבחור בירקות טריים מצד אחד אבל מצד שני גם להקפיד שהירקות שנבחרו לסלט אכן יהיו ירקות שורש שאינם מימיים – כמו עגבניות, מלפפונים וכדומה, אלא ירקות שורש שהם בשרניים יותר כגון סלרי, שומר, גזר סלק וכדומה.

באופן כללי התיבול של הסלט שורשים מבוסס על תחמיץ מסוים, זה יכול להיות שמן זית ולימון, זה יכול להיות גם חומץ בשילוב שמן זית וכדומה. במתכון של הסלט כאן השתמשנו בוויניגרט לימון ושמן זית, וויניגרט לימון ושמן זית ניתן להכין מראש לפני תיבול סלטים מסוימים. הנה מתכון לוויניגרט לימון

Ingredients

מצרכים למתכון הסלט

ציוד מטבח למתכון

Directions

על מנת להכין את המתכון של סלט השורשים מומלץ להכין מראש וויניגרט לימון, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, מלח דק ושמן זית.

a1 Step

לקלף את הקולרבי ולחתוך לחצאים, ובעזרת מנדולינה חשמלית או ידנית לפרוס את הקולרבי לפרוסות דקות לצורת חוטים.

a2 Step

לחתוך את השומר לחצאים, ובעזרת מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות לצורת חוטים.

a3 Step

לכתום את ראשי הצנוניות ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כם לצורץ מקולינים דרים בצורת חוטים, ולאחר מכן לשטוף היטב את הסלרי ולחתוך גם כן לצורת חוטים.

a4 Step

לקלף גזרים ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כן לצורת חוטים, ולשים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב ולתבל בוויניגרט לימון ושמן זית.

Conclusion

בעזרת מנדולינה לפרוס את כל ירקות השורש ולהניח בקערת ערבוב, להוסיף וויניגרט לימון לערבב ולהגיש.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

Recipe Reviews

  • עומר טבח

    אהלן מאור סלט שורשים חייב לחתוך במנדולינה? אם אני שם בדיטור?

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X