מתכון רביכה לבנה

  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן בישול
    4 דקות
  • סועדים
    6
  • צפיות
    1,614

מתכון לרביכה לבנה

רביכה לבנה (Roux Blanc בצרפתית “רו בלאן”) היא אחת משלשת סוגי הרביכות הפופולריים בעולם הבישול, רביכה לבנה מיועדת לעיבוי של נוזלים לבנים כגון ציר עוף לבן, רוטב בשמל וכדומה, רביכה זהובה שרלוונטית להסמכת נוזלים חזקים יותר כגון להסמכה של ציר עוף חום רטבים כהים וכדומה, ורביכה חומה – שהיא מיועדת להסמכת רטבים חזקים יותר בטעם כגון רוטב דמי גלאס או רוטבי יין אדום, ציר בקר חום וכדומה. ערך מורחב על סוגי הרביכות ניתן למצוא כאן.

רביכה לבנה כוללת בסה”כ שני מרכיבים: חמאה וקמח. כאשר אופן ההכנה הוא, שממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים קמח, מערבבים למשך כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. בהמשך, לאחר הכנת הרביכה היא תשמש כבסיס להסמכת נוזלים לפי המתכון הספציפי הנדרש.

איזה מאכלים ניתן לשלב עם רביכה לבנה?

  1. מתכון לרוטב בשמל
  2. קרוק מונסייה
  3. תפו”א מוקרמים
  4. פסטות מוקרמות
  5. סופלה מלוח/מתוק
  6. טארט פלמבה
  7. פיצה ביאנקה
  8. קישים
  9. פשטידות

 

Ingredients

מצרכים למתכון רביכה לבנה

ציוד מטבח למתכון

Directions

כדי להכין את המתכון לרביכה לבנה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא יווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.

a1 Step

בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.

a2 Step

בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה "לבן-צהבהב" ולא שחום.

a3 Step

בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך דקה בלבד ולשמור על מצב של צבע לבן ולא זהוב או חום - כי ככל שמחממים את הקמח והחמאה כך הצבע הופך להיות כהה יותר.

a4 Step

ובשלב הרביעי יש לנו רביכה לבנה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף, חלב וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.

Conclusion

להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך דקה בלבד.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X