מתכון רביכה לבנה

  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן בישול
    4 דקות
  • סועדים
    6
  • צפיות
    1,421

מתכון לרביכה לבנה

רביכה לבנה (Roux Blanc בצרפתית “רו בלאן”) היא אחת משלשת סוגי הרביכות הפופולריים בעולם הבישול, רביכה לבנה מיועדת לעיבוי של נוזלים לבנים כגון ציר עוף לבן, רוטב בשמל וכדומה, רביכה זהובה שרלוונטית להסמכת נוזלים חזקים יותר כגון להסמכה של ציר עוף חום רטבים כהים וכדומה, ורביכה חומה – שהיא מיועדת להסמכת רטבים חזקים יותר בטעם כגון רוטב דמי גלאס או רוטבי יין אדום, ציר בקר חום וכדומה. ערך מורחב על סוגי הרביכות ניתן למצוא כאן.

רביכה לבנה כוללת בסה”כ שני מרכיבים: חמאה וקמח. כאשר אופן ההכנה הוא, שממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים קמח, מערבבים למשך כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. בהמשך, לאחר הכנת הרביכה היא תשמש כבסיס להסמכת נוזלים לפי המתכון הספציפי הנדרש.

איזה מאכלים ניתן לשלב עם רביכה לבנה?

  1. מתכון לרוטב בשמל
  2. קרוק מונסייה
  3. תפו”א מוקרמים
  4. פסטות מוקרמות
  5. סופלה מלוח/מתוק
  6. טארט פלמבה
  7. פיצה ביאנקה
  8. קישים
  9. פשטידות

 

רכיבים

מצרכים למתכון רביכה לבנה

ציוד מטבח למתכון

הוראות הכנה

כדי להכין את המתכון לרביכה לבנה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא יווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.

a1 שלב

בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.

a2 שלב

בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה "לבן-צהבהב" ולא שחום.

a3 שלב

בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך דקה בלבד ולשמור על מצב של צבע לבן ולא זהוב או חום - כי ככל שמחממים את הקמח והחמאה כך הצבע הופך להיות כהה יותר.

a4 שלב

ובשלב הרביעי יש לנו רביכה לבנה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף, חלב וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.

סיכום

להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך דקה בלבד.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

השאירו סקירה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X