- ינואר 6, 2024
- על ידי '''שף מאור נתן'''
- 6 לייק
- 0 / 5
- מזון: צרפתי
- קושי: קַל
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן בישול4 דקות
-
סועדים6
-
צפיות1,421
מתכון לרביכה לבנה
רביכה לבנה (Roux Blanc בצרפתית “רו בלאן”) היא אחת משלשת סוגי הרביכות הפופולריים בעולם הבישול, רביכה לבנה מיועדת לעיבוי של נוזלים לבנים כגון ציר עוף לבן, רוטב בשמל וכדומה, רביכה זהובה שרלוונטית להסמכת נוזלים חזקים יותר כגון להסמכה של ציר עוף חום רטבים כהים וכדומה, ורביכה חומה – שהיא מיועדת להסמכת רטבים חזקים יותר בטעם כגון רוטב דמי גלאס או רוטבי יין אדום, ציר בקר חום וכדומה. ערך מורחב על סוגי הרביכות ניתן למצוא כאן.
רביכה לבנה כוללת בסה”כ שני מרכיבים: חמאה וקמח. כאשר אופן ההכנה הוא, שממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים קמח, מערבבים למשך כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. בהמשך, לאחר הכנת הרביכה היא תשמש כבסיס להסמכת נוזלים לפי המתכון הספציפי הנדרש.
איזה מאכלים ניתן לשלב עם רביכה לבנה?
- מתכון לרוטב בשמל
- קרוק מונסייה
- תפו”א מוקרמים
- פסטות מוקרמות
- סופלה מלוח/מתוק
- טארט פלמבה
- פיצה ביאנקה
- קישים
- פשטידות
רכיבים
מצרכים למתכון רביכה לבנה
ציוד מטבח למתכון
הוראות הכנה
כדי להכין את המתכון לרביכה לבנה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא יווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.
בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.
בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה "לבן-צהבהב" ולא שחום.
בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך דקה בלבד ולשמור על מצב של צבע לבן ולא זהוב או חום - כי ככל שמחממים את הקמח והחמאה כך הצבע הופך להיות כהה יותר.
ובשלב הרביעי יש לנו רביכה לבנה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף, חלב וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.
סיכום
להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך דקה בלבד.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון רביכה לבנה
רכיבים
מצרכים למתכון רביכה לבנה
ציוד מטבח למתכון
עקוב אחר ההוראות
כדי להכין את המתכון לרביכה לבנה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא יווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.
בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.
בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה "לבן-צהבהב" ולא שחום.
בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך דקה בלבד ולשמור על מצב של צבע לבן ולא זהוב או חום - כי ככל שמחממים את הקמח והחמאה כך הצבע הופך להיות כהה יותר.
ובשלב הרביעי יש לנו רביכה לבנה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף, חלב וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.
השאירו סקירה