מתכון רוטב ווירג’

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    297

מתכון רוטב ווירג’

רוטב ווירג’ “בתולה” בצרפתית הוא אחד הרטבים הקלאסיים והטעימים ביותר בסדרת הרטבים הקרים במטבח הצרפתי ומבוסס על שמן זית , עגבניות קונקסה, בזיליקום, חומץ שרי (או לימון), שום ובצלי שאלוט.

כאן במתכון המלצתי על שמן זרעי ענבים במקום שמן זית וזה בגלל ששמן זרעי ענבים טעים מאוד ומתאים לרוטב בשל קלילותו אך מי שאוהב שמן זית בהחלט יכול להחליף, ובמידה ומשתמשים בשמן זית מומלץ להשתמש בשמן זית בטעם עדין ולא טעמים חזקים.

המרקם של הרוטב קצת מזכיר את רוטב אלף האיים אך הוא הרבה יותר טעים ובעל מרקם סמיך כמו של רוטב על בסיס מיונז שעבר תהליך אמולסיה וזה למרות שהוא לא כולל ביצים, ובנוסף זה בגלל שיש בו רכיבים בעלי תכונות אמולסיוניות.

מגוון מנות שמתכון לרוטב ווירג’ יכול להתאים:

  1. ביצים עלומות או ביצים רכות
  2. פירות ים בגריל
  3. מנות עוף מבושל או צלוי
  4. מאכלי טופו או טופו בגריל
  5. סלט טונה
  6. סלט ביצים
  7. מתכון לרוטב ווירג מתאים גם כמתבל ללחם קלוי או ברוסקטה
  8. בשר צלוי למחצה כגון טטאקי
  9. רוטב לסלטי עלים וחסות
  10. רוטב או כמתבל לירקות

רכיבים

מצרכים למתכון

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    על מנת להכין ווירג' מומלץ לעבוד עם בלנדר חשמלי על מנת ליצור אמולסיה ואחידות במרקם של הרוטב. בנוסף כדאי להציץ בבלוג על שיטת בישול להכנת עגבניות קונקסה שזה בעצם עגבניות קלופות בשיטה מיוחדת (פורסם קישור למעלה)

    a1 שלב

    לשים את כל המרכיבים בקופסה פלסטיק עגולה ובעזרת בלנדר מוט לטחון את כל המרכיבים במשך 2 דקות.

    a2 שלב

    לכסות את הקופסה ולאחסן בקירור עד לשימוש.

    סיכום

    לשים את כל המרכיבים בקופסה פלסטיק ולטחון אותם דק עד לקבלת אמלוסיה אחידה ומרקם של רוטב חלק

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X