מתכון קרם שורשים

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעה
  • סועדים
    8
  • צפיות
    2,038

מתכון לקרם שורשים

קרם שורשים זה סוג של פירה טעים ביותר המבוסס על ירקות שורש ושמנת והוא נקרא “קרם” בגלל שהמרקם שלו קרמי וקטיפתי. ישנם לא מעט סוגים של ירקות שורש, אך גם כאלו שאינם מתאימים לבישול פירה שורשים. בחירת הירקות לפירה שורשים צריכה להיות כזו שמצד אחד ירק השורש אכן יהיה ירק שורש – כלומר, ירק שגדל בתוך האדמה, אך מצד שני שלא יהיה פחמימתי מידי, כמו תפו”א כי אז שיטת הבישול כבר תהיה שונה.

מבחינת שיטת הבישול, ההבדל בין בישול פירה תפו”א לבין קרמים אחרים מהמטבח הצרפתי הוא בכך שפירה תפו”א מבשלים במים ואחרי שתפוחי האדמה מתרככים מסננים אותם ומוסיפים שמנת וחמאה, אך במתכונים של קרמים משתמשים בשמנת לצורך הבישול של הירק ולא במים (כמו בפירה תפו”א).

להלן סוגי ירקות שורש שמתאימים לפירה שורשים:

  1. שורש פטרוזיליה
  2. שורש סלרי
  3. לפת
  4. כרובית
  5. גזר
  6. בטטה
  7. דלעת
  8. ארטישוק ירושלמי
  9. סלק אדום

יש סוגים נוספים של ירקות שורש אך כאן מניתי את אלו שהכי מתאימים להכנת מתכון של קרם שורשים.
מתכון זה מורכב עם שילובים של שורש סלרי ושורש פטרוזיליה יחד.

 

רכיבים

מצרכים למתכון קרם שורשים

ציוד מטבח למתכון

    הוראות הכנה

    אופן ההכנה של המתכון קרם שורשים פשוט למדי, כל שצריך להכין את ציוד המטבח הרלוונטי ולעקוב אחרי שלבי ההכנה.

    a1 שלב

    לקלוף ולחתוך את הירקות שורש לקוביות קטנות ולהניח בסיר בינוני.

    a2 שלב

    להוסיף את כל המרכיבים לסיר ולכסות בנייר אפיה את תכולת הסיר ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה על להבה נמוכה ועד שהירקות שורש נעשים רכים. (צריך להקפיד על בישול בלהבה נמוכה כדי שלא יקרה מצב בו השמנת "נשברת" ואז הנוזלים נפרדים מהשומנים ועלול להתקבל מרקם חרוך)

    a3 שלב

    להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון ולהקפיד שגובה הנוזלים לא יהיו יותר משליש מהגובה של הירקות שורש, וזה מפניי שאם יהיו יותר מידי נוזלים אז לאחר טחינה נקבל מרקם דליל מידי.

    a4 שלב

    להוסיף מלח ולטחון את תכולת המעבד מזון במשך 2-3 דקות ועד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.

    a5 שלב

    להעביר את תכולת קרם השורשים למסננת דקה ולסנן היטב תוך כדי מעיכה של הקרם ע"י כף לתוך המסננת. להחזיר לסיר ולחמם.

    סיכום

    לחתוך את ירקות השורש לקוביות ולשים בסיר בינוני, להוסיף את כל שאר מרכיבי המתכון, לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה במשך שעה. לטחון בבלנדר ולסנן.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X