🔒 מתכון קרם שורשים" />

🔒 מתכון קרם שורשים

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעה
  • סועדים
    8

🔒 המתכון הזה זמין רק למנויי קולינרטיקה.

אם יש לך מנוי, הכנס את פרטי הגישה בטופס ההתחברות.

עדיין אין לך מנוי? הצטרפו עכשיו וגשו לכל המתכונים המיוחדים שלנו!

מרכיבים

מצרכים למתכון קרם שורשים

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    אופן ההכנה של המתכון קרם שורשים פשוט למדי, כל שצריך להכין את ציוד המטבח הרלוונטי ולעקוב אחרי שלבי ההכנה.

    a1שלב

    לקלוף ולחתוך את הירקות שורש לקוביות קטנות ולהניח בסיר בינוני.

    a2שלב

    להוסיף את כל המרכיבים לסיר ולכסות בנייר אפיה את תכולת הסיר ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה על להבה נמוכה ועד שהירקות שורש נעשים רכים. (צריך להקפיד על בישול בלהבה נמוכה כדי שלא יקרה מצב בו השמנת "נשברת" ואז הנוזלים נפרדים מהשומנים ועלול להתקבל מרקם חרוך)

    a3שלב

    להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון ולהקפיד שגובה הנוזלים לא יהיו יותר משליש מהגובה של הירקות שורש, וזה מפניי שאם יהיו יותר מידי נוזלים אז לאחר טחינה נקבל מרקם דליל מידי.

    a4שלב

    להוסיף מלח ולטחון את תכולת המעבד מזון במשך 2-3 דקות ועד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.

    a5שלב

    להעביר את תכולת קרם השורשים למסננת דקה ולסנן היטב תוך כדי מעיכה של הקרם ע"י כף לתוך המסננת. להחזיר לסיר ולחמם.

    סיכום

    לחתוך את ירקות השורש לקוביות ולשים בסיר בינוני, להוסיף את כל שאר מרכיבי המתכון, לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה במשך שעה. לטחון בבלנדר ולסנן.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב