- 14/12/2023
- מאת שף מאור נתן
- 0 לייק
- 0 / 5

- זמן הכנה10 דקות
- זמן בישולשעה
- סועדים8
🔒 המתכון הזה זמין רק למנויי קולינרטיקה.
אם יש לך מנוי, הכנס את פרטי הגישה בטופס ההתחברות.
עדיין אין לך מנוי? הצטרפו עכשיו וגשו לכל המתכונים המיוחדים שלנו!
מרכיבים
מצרכים למתכון קרם שורשים
ציוד מטבח למתכון
אופן הכנה
אופן ההכנה של המתכון קרם שורשים פשוט למדי, כל שצריך להכין את ציוד המטבח הרלוונטי ולעקוב אחרי שלבי ההכנה.
לקלוף ולחתוך את הירקות שורש לקוביות קטנות ולהניח בסיר בינוני.
להוסיף את כל המרכיבים לסיר ולכסות בנייר אפיה את תכולת הסיר ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה על להבה נמוכה ועד שהירקות שורש נעשים רכים. (צריך להקפיד על בישול בלהבה נמוכה כדי שלא יקרה מצב בו השמנת "נשברת" ואז הנוזלים נפרדים מהשומנים ועלול להתקבל מרקם חרוך)
להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון ולהקפיד שגובה הנוזלים לא יהיו יותר משליש מהגובה של הירקות שורש, וזה מפניי שאם יהיו יותר מידי נוזלים אז לאחר טחינה נקבל מרקם דליל מידי.
להוסיף מלח ולטחון את תכולת המעבד מזון במשך 2-3 דקות ועד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.
להעביר את תכולת קרם השורשים למסננת דקה ולסנן היטב תוך כדי מעיכה של הקרם ע"י כף לתוך המסננת. להחזיר לסיר ולחמם.
סיכום
לחתוך את ירקות השורש לקוביות ולשים בסיר בינוני, להוסיף את כל שאר מרכיבי המתכון, לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה במשך שעה. לטחון בבלנדר ולסנן.

שף מאור נתן
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב

🔒 מתכון קרם שורשים
מרכיבים
מצרכים למתכון קרם שורשים
ציוד מטבח למתכון
שלבי אופן הכנה
אופן ההכנה של המתכון קרם שורשים פשוט למדי, כל שצריך להכין את ציוד המטבח הרלוונטי ולעקוב אחרי שלבי ההכנה.
לקלוף ולחתוך את הירקות שורש לקוביות קטנות ולהניח בסיר בינוני.

להוסיף את כל המרכיבים לסיר ולכסות בנייר אפיה את תכולת הסיר ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה על להבה נמוכה ועד שהירקות שורש נעשים רכים. (צריך להקפיד על בישול בלהבה נמוכה כדי שלא יקרה מצב בו השמנת "נשברת" ואז הנוזלים נפרדים מהשומנים ועלול להתקבל מרקם חרוך)

להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון ולהקפיד שגובה הנוזלים לא יהיו יותר משליש מהגובה של הירקות שורש, וזה מפניי שאם יהיו יותר מידי נוזלים אז לאחר טחינה נקבל מרקם דליל מידי.

להוסיף מלח ולטחון את תכולת המעבד מזון במשך 2-3 דקות ועד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.

להעביר את תכולת קרם השורשים למסננת דקה ולסנן היטב תוך כדי מעיכה של הקרם ע"י כף לתוך המסננת. להחזיר לסיר ולחמם.