מתכון סלט אסיאתי קר

  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן בישול
    30 דקות
  • סועדים
    6
  • צפיות
    1,144

מתכון לסלט אסיאתי קר

אז כן, יש הרבה סוגים של סלטים אסיאתיים, והמתכון לסלט אסיאתי הזה לא יותר טוב מכולם, אך המתכון הזה הוא מתכון לסלט אסיאתי ניטרלי ובסיסי וכשנלמד להכין אותו נלמד גם שיש מגוון תוספות ושדרוגים שניתן “להרכיב” עליו ובעצם נלמד את הבסיס לסלט אסיאתי ומה השילובים המתאימים ביותר.

בעצם זו מטרת הבלוג שלי, לתת ערך לימודי מוסף על כל מתכון ולא לנסות לתת את המתכון הכי טוב או הכי טעים, כי זה עניין מורכב מאוד ותלוי מאוד בטעמים של כל אחד ואחת.

המתכון לסלט אסיאתי מורכב מחומרי גלם המשתלבים עם המטבח היפני או האסיאתי, לדוגמה ג’ינג’ר, שומשום וכדומה, אך גם עם ירקות קלילים שרלוונטיים למטבח האסיאתי.

המתכון הזה לסלט אסיאתי בסיסי הוא מתכון מאוד פשוט להכנה, אין לא מתכוני ויניגרט או דברים בסגנון, אלא קליל וכייפי להכנה אך כפי שהודגש הוא סלט שניתן להוסיף לו שלל תוספות מעניינות ולקחת אותו לפי טעם אישי וספציפי יותר.

מה עוד ניתן להוסיף לסלט

  1. ניתן להוסיף למתכון בוטנים קלויים
  2. ניתן להוסיף למתכון שבבי טמפורה
  3. ניתן להוסיף למתכון גם ג’ינג’ר כבוש
  4. רוטב טריאקי
  5. רוטב חמוץ מתוק
  6. רוטב איולי ספייסי
  7. נתחי עוף מוקפצים
  8. פלפלים חריפים
  9. שרימפס/לובסטר חלוט

 

רכיבים

מצרכים למתכון הסלט

ציוד מטבח למתכון

הוראות הכנה

כדי להכין את המתכון לסלט אסיאתי כדאי להיעזר במנדולינה (כלי לחיתוך ירקות דק) וזה מפניי שהחיתוך של הירקות לסלט צריך להיות דק מאוד אך גם אחיד מאוד.

a1 שלב

בשלב הראשון של המתכון צריך לשים סיר מים חמים על האש ולבשל למשך 2 דקות את אטריות השעועית. לסנן אותם ולהניח על מים קרים כדי לעצור את המשך הבישול. המהדרין יכינו מבעוד מועד קערת ערבוב עם מעט קרח ומעט מים ויניחו את האטריות החמות בקערה הקרה, עד להתקררות מוחלטת, ולסנן ולהעביר לקערת ערבוב סלט.

a2 שלב

לשטוף היטב את כל הירקות ולקלף את הגזרים. לכוון את המנדולינה על חיתוך דק לצורת חוטים, ("מסמרים") ולהעביר את המלפפונים והגזרים במנדולינה, ולאחר מכן לקערת ערבוב הסלט.

a3 שלב

לחתוך את הכוסברה, הסלרי, הג'ינג'ר, הכרוב והגמבות בעזרת סכין שף חדה לצורת "מסמרים" חוטים ולאחד עם שאר הירקות בקערת הערבוב.

a4 שלב

לתבל את הסלט ברוטב סויה ושמן שומשום ולערבב. לסדר בקערת ערבוב סלט ולעטר בשומשום שחור. ניתן להוסיף עוד מגוון מרכיבים שיקפיצו את טעם הסלט כמו עוף מוקפץ, טריאקי, רוטב איולי ספייסי וכדומה. ראו למעלה רשמתי מספר רעיונות נוספים לשדרוג לפי טעם אישי.

סיכום

מבשלים אטריות שעועית וחותכים לחוטים דקים גמבה, ג'ינג'ר, כרוב לבן, סלרי ובעזרת מנדולינה חותכים מלפפון, גזר ומאחדים את כל הירקות של הסלט לקערת ערבוב. מוסיפים רוטב סויה ושמן שומשום ומעטרים בשומשום שחור.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

דירוגי מתכון

  • אריאל דהן

    אהלן אלוף ניסיתי ויצא נהדר עשיתי בבית עם נתחי עוף ובוטנים מטורףףףף

השאירו סקירה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X