מתכון קרם שורשים

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    שעה
  • סועדים
    8
  • צפיות
    2,085

מתכון לקרם שורשים

קרם שורשים זה סוג של פירה טעים ביותר המבוסס על ירקות שורש ושמנת והוא נקרא “קרם” בגלל שהמרקם שלו קרמי וקטיפתי. ישנם לא מעט סוגים של ירקות שורש, אך גם כאלו שאינם מתאימים לבישול פירה שורשים. בחירת הירקות לפירה שורשים צריכה להיות כזו שמצד אחד ירק השורש אכן יהיה ירק שורש – כלומר, ירק שגדל בתוך האדמה, אך מצד שני שלא יהיה פחמימתי מידי, כמו תפו”א כי אז שיטת הבישול כבר תהיה שונה.

מבחינת שיטת הבישול, ההבדל בין בישול פירה תפו”א לבין קרמים אחרים מהמטבח הצרפתי הוא בכך שפירה תפו”א מבשלים במים ואחרי שתפוחי האדמה מתרככים מסננים אותם ומוסיפים שמנת וחמאה, אך במתכונים של קרמים משתמשים בשמנת לצורך הבישול של הירק ולא במים (כמו בפירה תפו”א).

להלן סוגי ירקות שורש שמתאימים לפירה שורשים:

  1. שורש פטרוזיליה
  2. שורש סלרי
  3. לפת
  4. כרובית
  5. גזר
  6. בטטה
  7. דלעת
  8. ארטישוק ירושלמי
  9. סלק אדום

יש סוגים נוספים של ירקות שורש אך כאן מניתי את אלו שהכי מתאימים להכנת מתכון של קרם שורשים.
מתכון זה מורכב עם שילובים של שורש סלרי ושורש פטרוזיליה יחד.

 

Ingredients

מצרכים למתכון קרם שורשים

ציוד מטבח למתכון

    Directions

    אופן ההכנה של המתכון קרם שורשים פשוט למדי, כל שצריך להכין את ציוד המטבח הרלוונטי ולעקוב אחרי שלבי ההכנה.

    a1 Step

    לקלוף ולחתוך את הירקות שורש לקוביות קטנות ולהניח בסיר בינוני.

    a2 Step

    להוסיף את כל המרכיבים לסיר ולכסות בנייר אפיה את תכולת הסיר ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה על להבה נמוכה ועד שהירקות שורש נעשים רכים. (צריך להקפיד על בישול בלהבה נמוכה כדי שלא יקרה מצב בו השמנת "נשברת" ואז הנוזלים נפרדים מהשומנים ועלול להתקבל מרקם חרוך)

    a3 Step

    להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון ולהקפיד שגובה הנוזלים לא יהיו יותר משליש מהגובה של הירקות שורש, וזה מפניי שאם יהיו יותר מידי נוזלים אז לאחר טחינה נקבל מרקם דליל מידי.

    a4 Step

    להוסיף מלח ולטחון את תכולת המעבד מזון במשך 2-3 דקות ועד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.

    a5 Step

    להעביר את תכולת קרם השורשים למסננת דקה ולסנן היטב תוך כדי מעיכה של הקרם ע"י כף לתוך המסננת. להחזיר לסיר ולחמם.

    Conclusion

    לחתוך את ירקות השורש לקוביות ולשים בסיר בינוני, להוסיף את כל שאר מרכיבי המתכון, לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה במשך שעה. לטחון בבלנדר ולסנן.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    Leave a Review

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X