- יוני 22, 2020
- by '''שף מאור נתן'''
- 6 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן בישול20 דקות
-
סועדים8
-
צפיות1,684
מתכון לסלט שורשים בסגנון ים תיכוני
סלט שורשים הוא סלט קליל ופשוט להכנה וכל מה שצריך כדי להצליח במתכון הוא לבחור בירקות טריים מצד אחד אבל מצד שני גם להקפיד שהירקות שנבחרו לסלט אכן יהיו ירקות שורש שאינם מימיים – כמו עגבניות, מלפפונים וכדומה, אלא ירקות שורש שהם בשרניים יותר כגון סלרי, שומר, גזר סלק וכדומה.
באופן כללי התיבול של הסלט שורשים מבוסס על תחמיץ מסוים, זה יכול להיות שמן זית ולימון, זה יכול להיות גם חומץ בשילוב שמן זית וכדומה. במתכון של הסלט כאן השתמשנו בוויניגרט לימון ושמן זית, וויניגרט לימון ושמן זית ניתן להכין מראש לפני תיבול סלטים מסוימים. הנה מתכון לוויניגרט לימון
Ingredients
מצרכים למתכון הסלט
ציוד מטבח למתכון
Directions
על מנת להכין את המתכון של סלט השורשים מומלץ להכין מראש וויניגרט לימון, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, מלח דק ושמן זית.
לקלף את הקולרבי ולחתוך לחצאים, ובעזרת מנדולינה חשמלית או ידנית לפרוס את הקולרבי לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לחתוך את השומר לחצאים, ובעזרת מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לכתום את ראשי הצנוניות ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כם לצורץ מקולינים דרים בצורת חוטים, ולאחר מכן לשטוף היטב את הסלרי ולחתוך גם כן לצורת חוטים.
לקלף גזרים ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כן לצורת חוטים, ולשים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב ולתבל בוויניגרט לימון ושמן זית.
Conclusion
בעזרת מנדולינה לפרוס את כל ירקות השורש ולהניח בקערת ערבוב, להוסיף וויניגרט לימון לערבב ולהגיש.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
Leave a Review לבטל
מתכון סלט שורשים
Ingredients
מצרכים למתכון הסלט
ציוד מטבח למתכון
Follow The Directions
על מנת להכין את המתכון של סלט השורשים מומלץ להכין מראש וויניגרט לימון, אך אם לא נכין מראש אז פשוט לתבל את הסלט בלימון סחוט, מלח דק ושמן זית.
לקלף את הקולרבי ולחתוך לחצאים, ובעזרת מנדולינה חשמלית או ידנית לפרוס את הקולרבי לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לחתוך את השומר לחצאים, ובעזרת מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות לצורת חוטים.
לכתום את ראשי הצנוניות ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כם לצורץ מקולינים דרים בצורת חוטים, ולאחר מכן לשטוף היטב את הסלרי ולחתוך גם כן לצורת חוטים.
לקלף גזרים ולפרוס אותם דק במנדולינה גם כן לצורת חוטים, ולשים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב ולתבל בוויניגרט לימון ושמן זית.
Recipe Reviews