- 03/06/2025
- מאת שף מאור נתן
- 3 לייק
- 0 / 5

- זמן הכנה20 דקות
- זמן בישול40 דקות
- סועדים4
- מוכן ב60 דקות
סלט ניסואז – הסלט של הצרפתים, בגרסה מודרנית
תראו, יש מנות שהן לא רק מתכון – הן הצהרה.
סלט ניסואז הוא בדיוק כזה:
סלט ניסואז (Salade Niçoise) הוא אחד הסלטים האיקוניים של המטבח הצרפתי, סלט שמספר סיפור של ים תיכון, של חקלאות, של כפריות, של נמל בניס ושל דייגים שחוזרים מהים ומניחים על השולחן את כל הטוב שיש להם – טונה טרייה, ביצים חמות, זיתים מלוחים, שעועית ירוקה פריכה, ועגבניות בשלות.
ולמרות שזה נשמע פשוט, דווקא הפשטות היא מה שהופכת את סלט ניסואז למבחן אמיתי לטבח – דיוק של חיתוך, בישול הביצים למחצה ולא להרוג אותם, טריות חומרי הגלם, והיכולת להחזיק את הכל יחד – בלי שהמנה תקרוס לכאוס של טעמים.
אז לפני שאתם קופצים למתכון, קחו את זה לתשומת הלב:
ניסואז אמיתי – לא מכניסים לו בורגול, ולא קינואה, ולא בטטות ולא סלמון מעושן…
זה סלט של דייגים, של ים, של טעמים נקיים וברורים. ואני יגיד יותר מזה בגרסה הקלאסית של סלט ניסואז הוא אפילו לא כולל חסות, אבל השילוב הזה של חסות כבר תפס ונהיה חלק בלתי נפרד ומאוד מודרני ופופולרי אז אפשר בהחלט – גם כי השילוב והחיבור עם הויניגרט לחסות ולשאר המרכיבים הוא בהחלט משלים ונותן טוויסט שתפס תאוצה עם השנים.
הטיפ שלי? אל תחסכו בחומרי גלם טובים: זיתי ניסואז, טונה איכותית בשמן זית, וביצים חצי רכות – אלה הקטנות שעושות את ההבדל.
💡 חשוב לדעת
לסלטים הצרפתיים כוללים רוטב ויניגרט שצריך לשלב למתכון, יש ויניגרטים שמבוססים על הדרים כמו תפוז או אשכולית, אחרים שמכילים חומץ בלסמי, חומץ יין אדום או חומץ תפוחים, ויש כאלה שמודגשים בלימון טרי. לכל אחד מהם יש ייעוד – סלט רענן, ירקות קלויים, דגים נאים או סלטים עשירים כמו ניסואז.
בקולינרטיקה תמצאו בקטגורית הרטבים מגוון סוגי וינגרטים, כולל מתכון הוויניגרט שמתאים במיוחד לסלט ניסואז – זה שמאזן את הטעמים בלי להשתלט על המנה.
📌 למתכון לויניגרט קלאסי שמתאים לסלט ניסואז – לחצו כאן
שילובים מומלצים לסלט ניסואז מודרני
- לחם כפרי טרי או בגט פריך – כי אין כמו לטבול חתיכת לחם ברוטב הוויניגרט שנשאר בצלחת.
- מרק קריר כמו גספצ’ו – שילוב קלאסי לארוחה קלילה בקיץ.
- פילה סלמון אפוי או צרוב על הפלנצ’ה – מוסיף מנה עיקרית חמה שממשיכה את הטעמים הים-תיכוניים.
- תבשיל ירקות קלויים כמו אנטיפסטי – להוסיף צבע ועומק נוסף לצלחת.
- יין לבן יבש, כמו סוביניון בלאן או שרדונה לא מיושן – כי ניסואז טוב דורש כוס יין טובה לידו.
מרכיבים
מצרכים לסלט
ציוד מטבח למתכון
אופן הכנה
לפני שמתחילים בהכנת סלט ניסואז, חשוב להקפיד על סדר עבודה נכון – לבשל את תפוחי האדמה והביצים מראש, לצנן אותם, ולבשל את השעועית הירוקה לשמירה על הצבע והמרקם. לאחר מכן, נותר רק לחתוך, לסדר ולהרכיב את הסלט הנהדר הזה בצלחת.
בשלב הראשון - מניחים את הביצים בסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה, מבשלים 4 דקות לרמת קשות רכה, מעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול, קולפים וחותכים לחצאים.
בשלב השני - לשים בסיר נוסף, מים מומלחים ולהביא לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 30 דקות עד שהם רכים אך יציבים. מוסיפים את השעועית הירוקה לבישול מהיר. מסננים ומעבירים את השעועית למי קרח לעצירת הבישול (תפוחי האדמה לא צריכים עצירה במי קרח). חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
בשלב השלישי - מרכיבים את הסלט, בקערה גדולה או על צלחת הגשה, מסדרים את החסות השטופות, ומפזרים מעל 3 כפות וינגרט חרדל. מעליהם מסדרים את תפוחי האדמה, הביצים, השעועית, הטונה, עגבניות השרי, המלפפון, הזיתים והבצל הסגול. מפזרים מעל מלח ים ופלפל שחור.
בשלב הרביעי - מטפטפים מעל את הוויניגרט חרדל הקלאסי שהכנתם מראש, מקשטים בעלי בזיליקום, ומגישים מיד – טרי, רענן ומושלם.
שלב החמישי - מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות נוספות – זה השלב שבו האורז מתייצב ומקבל את המרקם המושלם. לאחר מכן, פותחים, משחררים בעדינות עם מזלג, ומגישים.
סיכום
סלט ניסואז דורש הכנה מדויקת של כל מרכיב בנפרד – בישול תפוחי אדמה במי מלח, חליטה קצרה של שעועית ירוקה לשמירה על הצבע והמרקם, הרתחת ביצים לדרגת רכות מתאימה, סינון וייבוש מרכיבים, חיתוך וסידור בקפידה על הצלחת. לסיום, מזלפים את הווינגרט מעל הסלט רגע לפני ההגשה.

שף מאור נתן
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב



מתכון סלט ניסואז
מרכיבים
מצרכים לסלט
ציוד מטבח למתכון
שלבי אופן הכנה
לפני שמתחילים בהכנת סלט ניסואז, חשוב להקפיד על סדר עבודה נכון – לבשל את תפוחי האדמה והביצים מראש, לצנן אותם, ולבשל את השעועית הירוקה לשמירה על הצבע והמרקם. לאחר מכן, נותר רק לחתוך, לסדר ולהרכיב את הסלט הנהדר הזה בצלחת.
בשלב הראשון - מניחים את הביצים בסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה, מבשלים 4 דקות לרמת קשות רכה, מעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול, קולפים וחותכים לחצאים.

בשלב השני - לשים בסיר נוסף, מים מומלחים ולהביא לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 30 דקות עד שהם רכים אך יציבים. מוסיפים את השעועית הירוקה לבישול מהיר. מסננים ומעבירים את השעועית למי קרח לעצירת הבישול (תפוחי האדמה לא צריכים עצירה במי קרח). חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.

בשלב השלישי - מרכיבים את הסלט, בקערה גדולה או על צלחת הגשה, מסדרים את החסות השטופות, ומפזרים מעל 3 כפות וינגרט חרדל. מעליהם מסדרים את תפוחי האדמה, הביצים, השעועית, הטונה, עגבניות השרי, המלפפון, הזיתים והבצל הסגול. מפזרים מעל מלח ים ופלפל שחור.

בשלב הרביעי - מטפטפים מעל את הוויניגרט חרדל הקלאסי שהכנתם מראש, מקשטים בעלי בזיליקום, ומגישים מיד – טרי, רענן ומושלם.

שלב החמישי - מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות נוספות – זה השלב שבו האורז מתייצב ומקבל את המרקם המושלם. לאחר מכן, פותחים, משחררים בעדינות עם מזלג, ומגישים.
כתוב תגובה