מתכון רוטב בשמל קלאסי

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    10
  • מוכן ב
    10 דקות

אינך מורשה לצפות בדף זה.

מרכיבים

מצרכים מתכון רוטב בשמל

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    לפניי שמכינים את המתכון לרוטב בשמל, חשוב לזכור שצריך להכין מתכון של רביכה לבנה ולשלב בו את החלב והתבלינים לפי השלבים כאן בהמשך. וגם צריך להכין מטרפה איכותית לעבודה כדי שלא יווצרו גושים בתהליך ההכנה.

    a1שלב

    שלב ראשון - להכין מתכון רביכה לבנה עד לשלב 4 כמו שמפורט בשלבי ההכנה במתכון.

    a2שלב

    בשלב השני - בדיוק לאחר שלב 4 במתכון של הרביכה הלבנה, להשאיר את הסיר על הכיריים ולהוסיף בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב נמרץ ועד שמבליעים את כל כמות החלב לסיר.

    a3שלב

    בשלב השלישי - להוסיף את התבלינים (מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט) ולבשל כך לעוד 3-4 דקות. להסיר את הסיר מהאש ולהעביר את תכולת הרוטב בשמל לקופסת אחסון, ולשים מעל הרוטב נייר אפייה כדי לשמור שלא תתקבל שכבת קרום על הרוטב.

    סיכום

    מכינים רביכה לבנה המבוססת על חמאה + קמח, ומוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ובעזרת מטרפה מערבבים נמרצות תוך כדי חימום ל 3-4 דקות ועד שמתקבל רוטב בעל מרקם סמיך. מעבירים לקופסת אחסון מכסים את הרוטב בנייר אפייה ושומרים בקירור עד 3 ימים.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב