מתכון מרינאדה ים תכונית

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    6

מתכון למרינאדה ים תיכונית

מרינאדה ים תיכונית זה בעצם משרה של תערובת תיבול עם טעמים ותבלינים ים תיכוניים. הרעיון במרינאדה בכלל – הוא על מנת להעשיר נתחי בשר (בדרך כלל) בטעמים ועוד בטרם בישולם.

כך יוצא שבעת הצלייה של הבשר או הדגים חומרי הגלם מקבלים טעמים עשירים מאוד האופיינים לסגנון הבישול שלהם.

קיימים מגוון רב של סוגי מרינאדות ומשרה של מאכלים, אך מרינאדה ים תיכונית היא משרה שמתאים לתיבול של מאכלים ים תיכוניים. למשל ניתן לראות במתכון לשווארמה ביתית או מתכון למעורב ירושלמי וכדומה, חלק מהמרכיבים שם נעשה שימוש במרינאדה ים תיכונית.

 

 

מרכיבים

מצרכים למרינאדה ים תיכונית

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    יש להתייחס למרינאדה כתוספת תיבול מהותית מאוד לנתחי הבשר או הדגים, היא משביחה את טעמם באופן ניכר ולכן השפים והטבחים הטובים יעדיפו להשתמש במרינדה לצורך תיבול הבשרים והדגים לפניי שמבשלים אותם. כפי שמובא במתכון, מאוד נכון ומקצועי לעבד את חומרי הגלם במעבד מזון אך ניתן גם ללא מעבד מזון - ע"י ערבוב/איחוד כלל המרכיבים בקערה.

    a1שלב

    לשים את כל מרכיבי המתכון במעבד מזון ולטחון אותם במשך דקה אחת.

    a2שלב

    להעביר את התכולה לקופסת אחסון ולסגור אותה הרמטית.

    a3שלב

    לשמור בקירור עד לשימוש.

    סיכום

    פשוט לערבב את כל המרכיבים ולשמור בקירור

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *