שלום שפים, אני טבח במלון ויודע ש במירפואה שמים גזר בצל סלרי ושום, אבל יש טבחים אצלינו ששמים לפעמים גם עלה דפנה, ציפורן או כרישה וכל מיני דברים אחרים שאולי טעימים אבל השאלה מה היא המירפואה האמיתית הכי מומלצת?
תודה מראש
אריאל
1 תשובה
אריאל היי,
מירפואה קלאסית צריך לשים גזר, בצל, סלרי ושום – זה הבסיס. יש לך מתכון מירפואה כאן. עכשיו, ככל שתרצה להתאים את תערובת ירקות המירפואה לתבשיל המתוכנן אז מבצעים התאמות. למשל אם התכנון להכין מרקים או קדירות שהם חלביים מומלץ להוסיף כרישה במקום הבצל, או בנוסף לבצל. אם הכוונה להכין לתבשילי בשר כרישה פחות הכרחי ומספיק עם בצל. לגבי כל שאר התיבולים שציינת – ציפורן, עלה דפנה וכו’, זה בחלט לא קשור למירפואה אלא יותר לתיבול המירפואה והעשרת הטעם של התבשיל. ממליץ לך לבדוק ערך בוקה גרני באתר שזה למעשה תערובת תיבול על בסיס עשבי תיבול המעשירים תבשילים.