- יולי 30, 2021
- על ידי '''שף מאור נתן'''
- 1 לייק
- 0 / 5
- מזון: יפני
- קושי: קַל
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן בישול30 דקות
-
סועדים5
-
צפיות319
מתכון ספרינג רול בסגנון יפני
ספרינג רול היא מנת פתיחה (או ראשונה) שמתאימה מאוד לשילוב בארוחה בסגנון אסאיתי בכלל ויפני בפרט.
ספרינג רול זה בעצם דף אורז ממולא בירקות ומגולגל כמו שמגלגלים סיגר ומאוד מתאים לטבול את הספרינג רול ברוטב סויה, או רטבים אסיאתיים אחרים שאוהבים כמו טריאקי, ספייסי מיונז וכדומה. יש מתכונים של ספרינג שצורבים את הרולים בשמן חם כדי לקבל קריספיות מעניינת, ויש מתכונים של ספרינג רול שמדלגים על שלב צריבת הרולים.
כאן במתכון הזה הבאתי את הטכניקה של צריבת הרולים לאחר המילוי שלהם, אבל בגלל שצריבת הרולים נעשית לאחר הגלגול אז יש לכם את האפשרות לבחור איך בא לכם להכין היום את הספרינג רול. אני אוהב יותר את הקריספיים הצרובים.
מתכון הספרינג רול נחלק ל 2:
החלק הראשון מתייחס להכנת הספרינג רול עצמו והחלק השני הוא הקרם בטטה וג’ינג’ר שנמצא תחת הקטגוריות של מתכונים נלווים בלינק הזה של מתכון לקרם בטטה וג’ינג’ר.
רכיבים
מצרכים למתכון:
ציוד בישול למתכון:
הוראות הכנה
על מנת להכין את מנת הספרינג רול ראשית יש להכין מראש כלי רחב עם מים ולהטביל את הדפים במים למשך 30 שניות. פעולה זו גורמת לדפים להיות רכים ומוכנים למילוי.
בשלב הראשון יש לחתוך את כול הירקות למקלונים דקים כמו הצורה של הנבטים, ולהשרות אותם ברוטב הסויה למשך 5 דקות.
גלגול הרול - יש לשטח את דף האורז על משטח עבודה ולמלא אותו במלית הירקות. בשלב זה יש לקחת חופן 1 של הירקות החתוכים שהושרו בסויה ולהניח אותם על גבי השליש הראשון של הדף ולגלגל תוך כדי הידוק הרול (באזור המלית).
צריבת הרולים - לחמם מחבת לשים בה כף שמן שומשום וכשהשמן ממש חם להניח על המחבת את הרולים ולצרוב 2 דקות בכל צד. השמן צריך לשמש אותנו ל 10 דפי אורז כך שבכל פעם שנצרוב את דפי האורז נשתמש במעט שמן לפי הצורך ובהתאם לגודל המחבת.
סיכום
לאחר שיש לנו את שני המתכונים מוכנים, נותר רק לחמם היטב את הקרם בטטה וג'ינג'ר ולהגיש לצידו את הספרינג רול הצרוב.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון ספרינג רול עם קרם בטטה וג’ינג’ר
רכיבים
מצרכים למתכון:
ציוד בישול למתכון:
עקוב אחר ההוראות
על מנת להכין את מנת הספרינג רול ראשית יש להכין מראש כלי רחב עם מים ולהטביל את הדפים במים למשך 30 שניות. פעולה זו גורמת לדפים להיות רכים ומוכנים למילוי.
בשלב הראשון יש לחתוך את כול הירקות למקלונים דקים כמו הצורה של הנבטים, ולהשרות אותם ברוטב הסויה למשך 5 דקות.
גלגול הרול - יש לשטח את דף האורז על משטח עבודה ולמלא אותו במלית הירקות. בשלב זה יש לקחת חופן 1 של הירקות החתוכים שהושרו בסויה ולהניח אותם על גבי השליש הראשון של הדף ולגלגל תוך כדי הידוק הרול (באזור המלית).
צריבת הרולים - לחמם מחבת לשים בה כף שמן שומשום וכשהשמן ממש חם להניח על המחבת את הרולים ולצרוב 2 דקות בכל צד. השמן צריך לשמש אותנו ל 10 דפי אורז כך שבכל פעם שנצרוב את דפי האורז נשתמש במעט שמן לפי הצורך ובהתאם לגודל המחבת.