מתכון מרינדה יין אדום

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    10

מתכון למרינדה יין אדום

מרינדה יין אדום זה בעצם משרה של תערובת תיבול עם יין אדום, טעמים ותבלינים מתאימים. הרעיון במרינאדה בכלל – הוא על מנת להעשיר נתחי בשר ודגים בטעמים ועוד בטרם בישולם.

כך יוצא בעת הצלייה של הבשר או הדגים חומרי הגלם מקבלים טעמים עשירים מאוד האופייניים לסגנון הבישול שלהם.

קיימים מגוון רב של סוגי מרינאדות ומשרה של מאכלים, אך מרינאדה יין אדום היא משרה שמתאים לתיבול של מאכלי בשר. ניתן לראות מתכונים כמו לדוגמה של צלי כתף ברוטב יין או גם מתכון של עוף ביין בהם נעשה שימוש במרינדה של יין אדום.

 

 

מרכיבים

מצרכים למרינאדה יין אדום

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    יש להתייחס למרינאדה כתוספת תיבול מהותית מאוד לנתחי הבשר או הדגים, היא משביחה את טעמם באופן ניכר ולכן השפים והטבחים הטובים יעדיפו להשתמש במרינדה יין אדום לצורך תיבול הבשרים לפניי שמבשלים אותם. כפי שמובא במתכון, מאוד נכון ומקצועי לעבד את חומרי הגלם במעבד מזון אך ניתן גם ללא מעבד מזון - ע"י ערבוב/איחוד כלל המרכיבים בקערה.

    a1שלב

    לשים את כל מרכיבי המתכון במעבד מזון ולטחון אותם גרוס במשך כחצי דקה.

    a2שלב

    להעביר את התכולה לקופסת אחסון ולסגור אותה הרמטית או להוסיף את נתחי העוף או הבשר לפי המתכון הרלוונטי. *הערה חשובה* בהרבה מתכונים נרצה להשתמש ביין האדום של המרינדה ולאחר ההשריה, ולכן במידה ותכו על מתכון כזה כמו למשל "מתכון צלי כתף ברוטב יין" או "מתכון עוף ביין" אז נצטרך לסנן את היין לפניי שנבשל איתו.

    a3שלב

    לשמור בקירור עד לשימוש.

    סיכום

    פשוט לערבב את כל המרכיבים ולשמור בקירור

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    תגובות מתכון

    • רפי

      תודה נשמע מעניין אפשר לעשות משהו עם היין אחרי זה?

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *