איך אני יודע מתי להשתמש בטורבו בתנור ומתי ללא טורבו?
''''''שף מאור נתן'''''' ענה על השאלה 23/01/2025
1 תשובה
אז ככה, ההבדל בין אפייה בטורבו לאפייה רגילה הוא בעיקר באיך החום זורם בתנור. כשאתה אופה בטורבו, פיזור החום אחיד יותר וזה מעולה אם אתה רוצה לאפות כמה מגשים בבת אחת, נגיד עוגיות, או אם אתה מחפש אפייה מהירה וקצת יותר קריספית – כמו ירקות צלויים או מאפים כמו קרואסונים.
מצד שני, באפייה רגילה החום מגיע מגופי החימום העליון והתחתון של התנור, בלי שום רוח אוויר מסביב. זה נותן אפייה יותר עדינה ומתאימה במיוחד לעוגות רכות כמו עוגת שוקולד בחושה או עוגת גבינה, כי זה שומר על הלחות שלהן.
אם לסכם את זה:
- טורבו: מהיר, אחיד, פריך – מתאים כשצריך קצב ואחידות.
- רגיל: איטי, עדין, שומר לחות – טוב למאפים שצריכים זמן וסבלנות יותר ובעיקר דיוק. למשל סופלה שוקולד עדיף ללא טורבו. ובכלל כל דבר שהוא צריך לטפוח בקצב איטי עדיף ללא טורבו כי הטורבו יכול לשבש את פעולת התפיחה ואז זה גם יכול להשלים את התשובה שלי לאלון ששאל למה עוגות שוקעות לו בזמן האפייה. הנה השאלה שלו והתשובה לזה
''''''שף מאור נתן'''''' ענה על השאלה 23/01/2025