תמיד שאני מכינה עוגה היא שוקעת לי, מה אפשר לעשות?
רותם
''''''שף מאור נתן'''''' סטטוס שונה ל - פורסם 23/01/2025
1 תשובה
היי
עוגה ששוקעת במרכז אחרי האפייה נובעת בדרך כלל משילוב של כמה תהליכים כימיים. כשאתה מכניס את הבלילה לתנור, החום גורם לתפיחה ראשונית של החומרים. במהלך האפייה, החלבונים שבקמח (בעיקר הגלוטן) יוצרים רשת שמחזיקה את העוגה ומייצבת אותה, והסוכר יחד עם החמאה עוזרים לשמור על המרקם.
אם הבלילה מעורבבת יותר מדי, זה יכול לגרום לפיתוח יתר של הגלוטן, מה שמוביל למרקם כבד יותר ולא יציב, ואז נצר קושי בתפיחה.
מצד שני, אם תנור לא מחומם מספיק או אם פתחת את דלת התנור במהלך האפייה, זה יכול לגרום לתהליך ההתפחהשל האפייה ליפול או לעצור, ואז ברגע שזה קורה זה כבר לא יתפח שוב ויששפיע על יציבות העוגה ויגרום לה לשקוע.
אם תשמור על הדברים האלה, העוגה שלך אמורה להתייצב טוב ולא לשקוע במרכז. בהצלחה!
''''''שף מאור נתן'''''' ענה על השאלה 23/01/2025