שלום,
שמי דוד, אני יודע שאפשר להסמיך רוטב עם כל מיני סוגים של הסמכות מה עדיף יותר להסמיך רוטב עם רביכה או קורנפלור?
1 תשובה
היי דוד
זו שאלה מצוינת. כי שניהם מסמכים באותה מידה את הרוטב אך קרונפלור יותר פשוט לעבודה. דקה אחת והרוטב סמיך.
עם זאת, ברגע שמכינים רביכה באופן מדויק (למרות שזה מורכב יותר מקורנפלור) אז אין ספק שהטעם של הרוטב או הנוזל בישול יהיה טעים יותר מאשר אם תסמיך את הרוטב בקורנפלור.
אני לא שולל הסמכה בקורנפלור, אלא רק אומר שלקורנפלור יש טעם לוואי ואם משתמשים בו זה מחייב עדינות ומינונים נמוכים מאוד.
מצד שלישי, מינונים נמוכים מאוד של הסמכה בקורנפלור לא יביאו את הרוטב לרמת סמיכות גבוהה, ולכן אם משתמשים בקורנפלור להסמכה של רוטב מסוים אז רצוי שזה יהיה כשהמטרה היא להסמיך מעט את הרוטב ולא הרבה, כי אם המטרה להסמיך את הרוטב ממש אז עדיף ללכת על אחת מסוגי הרביכות במדריך הזה.
בברכה,
מאור