מתכון רביכה חומה

  • זמן הכנה
    9 דקות
  • זמן בישול
    7 דקות
  • סועדים
    6
  • מוכן ב
    9 דקות

מתכון לרביכה חומה

רביכה חומה כמו הרביכה הזהובה והרביכה הלבנה היא אחת משלשת סוגי הרביכות הפופולריים בעולם הבישול, רביכה חומה מיועדת לעיבוי והסמכה של נוזלים חומים כגון ציר עוף חום, רוטבי בקר  ובעיקר רטבים חומים כגון רוטב דמי גלאס או רוטבי יין אדום, ציר בקר חום וכדומה. ערך מורחב על סוגי הרביכות ניתן למצוא כאן.

רביכה חומה כוללת בסה”כ שני מרכיבים: חמאה וקמח. כאשר אופן ההכנה הוא, שממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים קמח, מערבבים למשך כ 4-5 דקות עד לקבלת גוון צבע חום ואחיד. בהמשך, לאחר הכנת הרביכה היא תשמש כבסיס להסמכת נוזלים לפי המתכון הספציפי הנדרש.

איזה מאכלים ניתן לשלב עם רביכה זהובה?

  1. הסמכת ציר עוף חום
  2. מתכון רוטב ספניולי
  3. הסמכת רוטב דמי גלאס
  4. הסמכת רוטב יין אדום
  5. תבשילי קדירה על בסיס בקר

 

מרכיבים

מצרכים למתכון רביכה לבנה

ציוד מטבח למתכון

אופן הכנה

כדי להכין את המתכון לרביכה חומה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא ייווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.

a1שלב

בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.

a2שלב

בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה זהוב אך לא שחום.

a3שלב

בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך כ 4-5 דקות עד שמתקבל גוון צבע חום.

a4שלב

ובשלב הרביעי יש לנו רביכה חומה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף חום, או ציר בקר חום וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.

סיכום

להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך כ 4 דקות ועד שמתקבל גוון צבע חום.

שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

אולי גם תאהב

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *