- ינואר 8, 2024
- על ידי '''שף מאור נתן'''
- 6 לייק
- 0 / 5
- מזון: צרפתי
- קושי: קַל
-
זמן הכנה9 דקות
-
זמן בישול7 דקות
-
סועדים6
-
צפיות1,152
מתכון לרביכה חומה
רביכה חומה כמו הרביכה הזהובה והרביכה הלבנה היא אחת משלשת סוגי הרביכות הפופולריים בעולם הבישול, רביכה חומה מיועדת לעיבוי והסמכה של נוזלים חומים כגון ציר עוף חום, רוטבי בקר ובעיקר רטבים חומים כגון רוטב דמי גלאס או רוטבי יין אדום, ציר בקר חום וכדומה. ערך מורחב על סוגי הרביכות ניתן למצוא כאן.
רביכה חומה כוללת בסה”כ שני מרכיבים: חמאה וקמח. כאשר אופן ההכנה הוא, שממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים קמח, מערבבים למשך כ 4-5 דקות עד לקבלת גוון צבע חום ואחיד. בהמשך, לאחר הכנת הרביכה היא תשמש כבסיס להסמכת נוזלים לפי המתכון הספציפי הנדרש.
איזה מאכלים ניתן לשלב עם רביכה זהובה?
- הסמכת ציר עוף חום
- מתכון רוטב ספניולי
- הסמכת רוטב דמי גלאס
- הסמכת רוטב יין אדום
- תבשילי קדירה על בסיס בקר
רכיבים
מצרכים למתכון רביכה לבנה
ציוד מטבח למתכון
הוראות הכנה
כדי להכין את המתכון לרביכה חומה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא ייווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.
בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.
בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה זהוב אך לא שחום.
בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך כ 4-5 דקות עד שמתקבל גוון צבע חום.
ובשלב הרביעי יש לנו רביכה חומה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף חום, או ציר בקר חום וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.
סיכום
להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח, ובעזרת מטרפה לערבב היטב במשך כ 4 דקות ועד שמתקבל גוון צבע חום.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון רביכה חומה
רכיבים
מצרכים למתכון רביכה לבנה
ציוד מטבח למתכון
עקוב אחר ההוראות
כדי להכין את המתכון לרביכה חומה חשוב מאוד להיעזר במטרפה מקצועית כדי שלא ייווצרו גושי בצק במהלך ההכנה.
בשלב הראשון של המתכון צריך לשקול את הקמח והחמאה ולחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בסיר לחימום והמסה.
בשלב השני לשמור על מצב שהחמאה נמסה כ 2-3 דקות וצבעה זהוב אך לא שחום.
בשלב השלישי להוסיף את הקמח לסיר ובעזרת מטרפה לערבב בתנועות מהירות למשך כ 4-5 דקות עד שמתקבל גוון צבע חום.
ובשלב הרביעי יש לנו רביכה חומה מוכנה לעבודה, זהו השלב גם שבו אנחנו יכולים להוסיף נוזלים כגון ציר עוף חום, או ציר בקר חום וכל נוזל רלוונטי אחר בהתאם למתכון הספציפי שלו.
השאירו סקירה