שלום שפים כמה זמן מבשלים פסטה כדי שתהיה אלדאנטה?
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish מרץ 3, 2024
1 תשובה
היי
שאלה מצוינת,
לפניי שאשיב לך, חשוב לדעת 2 דברים:
- יש הבדל בין זמני הבישול של פסטה טרייה לעומת בישול פסטה יבשה.
- חשוב לדעת שיש שתי רמות של רתיחת המים. רתיחה חזקה עם בעבוע חזק של המים (95-100 מעלות צלזיוס) ורתיחה עדינה (80-90 מעלות צלזיוס) עם בעבוע עדין מאוד של המים
פסטה טרייה מבשלים 3 דקות ברתיחה עדינה ופסטה יבשה נניח ספגטי, פסטה פנה – מבשלים 7 דקות ברתיחה חזקה.
ואם בא לך לקבל דיוק מוגבר אז אם מדובר בפסטה טרייה חום המים צריך להיות יותר לכיוון של 85-90 ואם מדובר ברביולי או טורטוליני וכל פסטה שיש בה מילוי מסוים אז חום המים צריך להיות יותר באזורים של 80-85 מעלות צלזיוס
חשוב מאוד לשים מלח במים !
בהצלחה 🙂
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish מרץ 3, 2024