בהרבה מתכונים רואים שצריך שמרים יבשים ויש מתכונים אחרים שכתוב שצריך שמרים יבשים. מה יותר טוב?
'''שף מאור נתן''' Answered question אוקטובר 18, 2023
1 תשובה
שלום אסנת,
התשובה הקצרה שלי היא שעדיף שמרים טריים.
התשובה הארוכה יותר, שיש יתרונות וחסרונות בשתי סוגי השמרים.
שמרים טריים לעומת שמרים יבשים:
בתהליך ההכנה והייבוש של שמרים יבשים כ1/4 מכמות השמרים מתים עוד לפניי תאריך התפוגה שלהם ולכן זמן ההתפחה שלהם ארוך יותר וצריך להשתמש בכמות גדולה יותר מאשר שמרים טריים.
שמרים טריים כוללים 100% תאי אורגניזמים חיים ולכן ההתפחה שלהם טובה יותר, מהירה יותר ותורמת לטעם אותנטי של אפייה וטריות יותר מאשר בשימוש בשמרים יבשים.
'''שף מאור נתן''' Answered question אוקטובר 18, 2023