היי איך בודקים אם האבטיח מתוק? האם זה נכון שהגבעול צריך להיות טרי?
''''''שף מאור נתן'''''' סטטוס שונה ל - פורסם 14/04/2023
1 תשובה
שלום, זה דווקא עובד הפוך. ברגע שהגבעול טרי יותר זה מעיד שהאבטיח רק נקטף ועדיין טרי מידי ופחות בשל ומתוק לכן ככל שהפתם שלו חום יותר אז הוא בשל יותר.
אבל כדי לבחור אבטיח מתוק בלי לפתוח אותו, הנה עוד כמה טיפים פשוטים:
- צליל חלול – לטפוח על האבטיח. צליל חלול ועמוק מעיד על בשלות. צליל עמום? עדיף לחפש אחר.
- משקל – אבטיח כבד יחסית לגודלו מלא במים ומתוק.
- קורי דבש – קווים חומים דקים על הקליפה מעידים על מתיקות גבוהה.
- כתם צהוב – לאבטיח יש שני גווני צבע 1 – ירוק והשני לבן, זה בגלל שהוא נח על האדמה. לכן ככל שהחלק הלבן הזה יותר נוטה לצהבהב כך הוא יותר מתוק
בגדול יש גם סוגי אבטיח שונים ולא תמיד כל סוג בדיקה מתאים לכל הסוגים של האבטיחים אבל הטיפים האלו יעזרו לך מאוד ל 99% מהמקרים.
''''''שף מאור נתן'''''' סטטוס שונה ל - פורסם 25/01/2025